iltasyazilim
FD Üye
İki Katlı Yaş Pasta Tarifi İçin Malzemeler Pandispanya 24 cm
*4 büyük yumurta
*4 yemek kaşığı sıcak su
*200 g şeker ( 1 su bardağı)
*100 g un (Yarım su bardağı)
*100 g nişasta (Yarım su bardağı)
*1 vanilya şekeri
*Yarım paket kabartma tozu
Pandispanya 20 cm
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı sıcak su
*100 g şeker
*50 gr un
*50 gr nişasta
*Yarım paket vanilya
*Yarım paketden biraz daha az kabartma tozu
Krema için
*3 paket kremsanti yada
*6 paket sıvı krema (Schlagsahne)
*Vanilya aroması
*4 muz
*İsteğe göre kremayı çikolatalı yada orman meyveli kremsanti de kullanabilirsiniz
Ganaj için
*200 gr sıvı krema
*400 gr beyaz çikolata
*Gıda boyası
İki Katlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Pandispanya yapılışı
1
*Yumurtalarımızın sarısını bir kaba beyazını bir kaba ayıralım
*Yumurtanın akını sıcak suyla mixerle iyce kabarana kadar karıştırın ve şekerin yarısını yavaş yavaş ekleyin
*Yumurta sarısını geri kalan şeker ve vanilyayla karıştırın
*Yumurta akının yarısını diğer karışıma ekliyorsunız Mixerin en düsük ayarında karıştırın
*Unumuzu nişastamızı kabartma tozumuzu eleyelim ve içine ekleyelim ve karıştıralım
*Geri kalan yumurta akınıda ekliyoruz ve çırpacak yardımıyla yedirelim
*Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirelim
*Krema
*Sıvı kremaya vanilya aromasını ekleyelim ve çırpalım
*Muzları ince keselim
*Ganaj
*Kremayı ısıtalım (Kaynamasın) içine çikolatamzı ekleyelim ve iyice eriyene kadar karıştıralım
*Birleşimi
*Pandispanyalarımızı 3 parcaya bölün
*Büyük olan pandispanyamızın her katına
*Kremamızı sürtelim ve muzlarımızı döşeyelim
*Aynı işlem küçük olana da uygulanır
*Kücük olan pandispanyayı üstüne koymadan büyük olan pastamızın ortasına bir kaç tane pipet koyalım
*Bu işlem pastanın ağırlıktan çökmemesi içindir
*Küçük parça pastamızı üstüne koyalım ve pastamızı krema ile kaplayalım
*Ganajımız soğumuş ama daha akıcı olacak şekilde pastanın kenarlarına dökelim
*Ben gerçek çiçek kullandım çiceğin saplarını folyo ile kapladım ki pastaya temas etmemesi için
Affiyet olsun,
*4 büyük yumurta
*4 yemek kaşığı sıcak su
*200 g şeker ( 1 su bardağı)
*100 g un (Yarım su bardağı)
*100 g nişasta (Yarım su bardağı)
*1 vanilya şekeri
*Yarım paket kabartma tozu
Pandispanya 20 cm
*3 yumurta
*2 yemek kaşığı sıcak su
*100 g şeker
*50 gr un
*50 gr nişasta
*Yarım paket vanilya
*Yarım paketden biraz daha az kabartma tozu
Krema için
*3 paket kremsanti yada
*6 paket sıvı krema (Schlagsahne)
*Vanilya aroması
*4 muz
*İsteğe göre kremayı çikolatalı yada orman meyveli kremsanti de kullanabilirsiniz
Ganaj için
*200 gr sıvı krema
*400 gr beyaz çikolata
*Gıda boyası
İki Katlı Yaş Pasta Tarifi Yapılışı Pandispanya yapılışı
1
*Yumurtalarımızın sarısını bir kaba beyazını bir kaba ayıralım
*Yumurtanın akını sıcak suyla mixerle iyce kabarana kadar karıştırın ve şekerin yarısını yavaş yavaş ekleyin
*Yumurta sarısını geri kalan şeker ve vanilyayla karıştırın
*Yumurta akının yarısını diğer karışıma ekliyorsunız Mixerin en düsük ayarında karıştırın
*Unumuzu nişastamızı kabartma tozumuzu eleyelim ve içine ekleyelim ve karıştıralım
*Geri kalan yumurta akınıda ekliyoruz ve çırpacak yardımıyla yedirelim
*Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dk pişirelim
*Krema
*Sıvı kremaya vanilya aromasını ekleyelim ve çırpalım
*Muzları ince keselim
*Ganaj
*Kremayı ısıtalım (Kaynamasın) içine çikolatamzı ekleyelim ve iyice eriyene kadar karıştıralım
*Birleşimi
*Pandispanyalarımızı 3 parcaya bölün
*Büyük olan pandispanyamızın her katına
*Kremamızı sürtelim ve muzlarımızı döşeyelim
*Aynı işlem küçük olana da uygulanır
*Kücük olan pandispanyayı üstüne koymadan büyük olan pastamızın ortasına bir kaç tane pipet koyalım
*Bu işlem pastanın ağırlıktan çökmemesi içindir
*Küçük parça pastamızı üstüne koyalım ve pastamızı krema ile kaplayalım
*Ganajımız soğumuş ama daha akıcı olacak şekilde pastanın kenarlarına dökelim
*Ben gerçek çiçek kullandım çiceğin saplarını folyo ile kapladım ki pastaya temas etmemesi için
Affiyet olsun,