iltasyazilim
FD Üye
İki Renkli Rulo Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*3, 54 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
İki Renkli Rulo Kurabiye Tarifi Yapılışı Tereyağı ve pudra şekeri önce harmanlanır Un ve kakao hariç diğer malzemeler eklenir Yavaş yavaş un ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın Hamur daha toparlanmadan un eklemeyi bırakın Hamurun yarısını kakaolusu için ayırın
Beyaz hamura un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Kakaolu hamur için; hamura kakao ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip un ekleyin ve hamuru toparlayın Sıvıyağ kakaonun rengini açıyor
Hamurları 2 yağlı kağıt arasında ayrı ayrı açalım Kakaolu hamuru beyaz hamura yavaşça yerleştirelim Ardından üzerine yağlı kağıt serip tekrar düzelterek açalım
Yağlı kağıt yardımıyla hamuru dikkatlice rulo yapalım Yağlı kağıdı iterek bunu kolaylıkla yapabilirsiniz
Ben ruloyu tekrar yağlı kâğıdın üzerine koydum Çünkü keserken zemine yapışmasını istemiyorum
Hamur buzdolabında dinlenirse daha düzgün kesilir ama ben bekletmeden kestim
Bir ip parçasını rulonun altına geçirip üstten çapraz yaparak hamuru kolaylıkla kesebilirsiniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirelim
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
İsteyen buzlukta muhafaza edebilir
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH?
*125 gram margarin
*1 su bardağı pudra şekeri
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*2 yemek kaşığı kakao
*3, 54 su bardağı un (kontrollü ekleyin )
İki Renkli Rulo Kurabiye Tarifi Yapılışı Tereyağı ve pudra şekeri önce harmanlanır Un ve kakao hariç diğer malzemeler eklenir Yavaş yavaş un ilave edip hamuru yoğurmaya başlayın Hamur daha toparlanmadan un eklemeyi bırakın Hamurun yarısını kakaolusu için ayırın
Beyaz hamura un ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Kakaolu hamur için; hamura kakao ve 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edip un ekleyin ve hamuru toparlayın Sıvıyağ kakaonun rengini açıyor
Hamurları 2 yağlı kağıt arasında ayrı ayrı açalım Kakaolu hamuru beyaz hamura yavaşça yerleştirelim Ardından üzerine yağlı kağıt serip tekrar düzelterek açalım
Yağlı kağıt yardımıyla hamuru dikkatlice rulo yapalım Yağlı kağıdı iterek bunu kolaylıkla yapabilirsiniz
Ben ruloyu tekrar yağlı kâğıdın üzerine koydum Çünkü keserken zemine yapışmasını istemiyorum
Hamur buzdolabında dinlenirse daha düzgün kesilir ama ben bekletmeden kestim
Bir ip parçasını rulonun altına geçirip üstten çapraz yaparak hamuru kolaylıkla kesebilirsiniz
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kenarları kızarıncaya kadar pişirelim
Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz
İsteyen buzlukta muhafaza edebilir
ALLAH’ın selâmı, rahmeti ve bereketi üzerinizden eksik olmasın Afiyet olsun İNŞAALLAH?