Irak'ta iki üniversite mezunu bayan, baba mesleği olan oto tamirciliği başarılı bir halde yapıyor. İstek, asıl mesleğini atama olmadığı için yapamadığını belirtiyor.
Irak'ta yaşayan ve Arap Lisanı ve Edebiyatı ile İslami Bilimler kısımlarından mezun olan 36 yaşındaki Um İstek lakaplı Meysun Abdurrahim isimli bayan, Bağdat'ın birinci bayan oto tamircisi oldu. Babasının yanında çıraklık yaparak mesleği öğrenne İstek, işinde epeyce başarılı bir halde ilerliyor. Um İstek niye bu mesleği yaptığını AA muhabirine şu sözlerle anlattı:
'Arap Lisan Edebiyatı (lisans) ve İslami Bilimler (ön lisans) alanında iki üniversite diplomasına sahibim. Devlette atama olmadığı için iş bulamadım. Bu meslekteki tecrübesi merhum babamdan edindim. Babam başımda durur motorun nasıl tamir edileceğini öğretirdi. Daha 14 yaşındayken Japon menşeli arabaları tamir etmeye başlamıştım.
Babamla çalışırken atölyeye gelenler beni görünce şaşırıyordu. Lakin rastgele bir mahalle baskısıyla yahut kimsenin itirazıyla karşılaşmadım. Beni teşvik edenler bile oldu. Atölyenin bulunduğu Bağdat'ın merkezi sayılan Mansur bölgesinde bayanların bulunduğu ve yönettiği iş yerleri çok. O yüzden burada fazla dikkat çekmiyorum. Yeni bir iş yeri açma gayem var lakin maddi durumum şimdi buna el vermiyor.'
Aracını tamire getiren Bağdatlı Karrar isimli genç ise hislerini, 'İlk kez bir bayan oto tamircisi gördüm. Fakat işinde çok uygun, hiçbir kusur yok. Bayan tamirci gören erkek şoförler birinci başta biraz çekinebiliyor lakin daha sonra işini bir erkekten çok daha düzgün yaptığını görebiliyor.' kelamlarıyla açıkladı.