Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İkinci 'Tosuncuk' vakası patladı! 15 milyonluk vurgun yaptı

İkinci 'Tosuncuk' vakası patladı! 15 milyonluk vurgun yaptı
0
49

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Ikinci%2DTosuncuk%2Dvakasi%2Dpatladi%2DGunaydin%2Ddedi%2Dmilyonluk%2Dvurgun%2Dyapti%2D223399%2Ejpg

Murat Günbeyi isimli şahıs ünlü bir et restoranları’nın damadıyım’ diyerek Gürcistan'dan et ticareti yapacağı ve bu ticaret üzerinden şahıslara kar hissesi vereceği vaadinde bulunduğu söylenildi.

Günbeyi tararından mağdur edilen 3 kişi karakola giderek şikayet dilekçelerini verdiklerini söyledi. Piyasada birebir kişi tarafından dolandırılan çok sayıda iş adamı olduğu belirtiliyor. Vurgunun 15 milyonu bulduğu kaydediliyor.

GÜRCİSTAN'DAN UCUZ ET VAADİ

Mağdur Turgay Coşkun verdiği tabirinde şunları söyledi: “Maltepe’de oto galeri sahibiyim. Murat Günbeyi ile daha evvel ticaretimiz oldu. Kendisi 2019 Mayıs ayından yanıma gelerek Gürcistan’dan et ithal edeceğini ve muhakkak bir meblağ karşılığından kendisine ortak olmamı istedi. Günaydın Et Rostoranları’nın damadı olduğunu bildiğim için ona güvendim. Lakin uzun bir müddet beni oyaladı, bugün yarın geliyor diyerek mazeretler üretti. Bir mühlet sonra da telefonlarıma çıkmamaya başladı. Şikayetçiyim.”

YÜKLÜ PARA VERDİM 

Bir öteki mağdur Erdem Acar ise verdiği söz de şunları söyledi: “Murat Günbeyi Nimet Fikret-Yalçın’ların damadı olduğunu ve Günaydın Et Restoranlarına et tedarik ettiğini söyleyerek bana iştirak teklif etti. Bende kabul ettim ve hesabında 2 farklı vakitte yüklü ölçüde para transferi gerçekleştirdim. Lakin bu iş olmadı. Paramı geri istedim lakin alamadım. Beni dolandıran Murat Günbeyi’nden şikayetçiyim.”

İŞLERİM BOZULDU

Murat Güneyi tarafından dolandırıldığını sav eden bir başka mağduruAytekin Polat ise ifadelesinden bu açıklamalara yer verdi: “Ben döviz ofisi sahibiyim. Murat Günbeyi’nin dükkanıma gelip döviz alışveriş yapması vasıtasıyla tanırım. Günaydınların damadı olması nedeniyle kendisine güvenerek para verdim. Geçen ocak ayı içerisinde 5 defa para gönderimi yaptım. Gürcistan’dan uygun fiyatlı et getirip Türkiye’de satacağını ve yüksek kar elde edeceğini söyledi. Akabinde iştirak teklifini kabul ettim. Lakin kendisi beni rastgele bir işe ortak etmedi ve bende paramı istedim. Benim itimadımı kazanarak paramı aldı lakin geri alamıyorum.”

Aytekin Polat tabirinden verdiği para nedeniyle öteki işlerinde de sorun yaşadığını belirterek “Başka işlerde ortağım olan Ercan Timur ile sorun yaşadım. Dolandırılmam nedeniyle önemli manada işlerim bozuldu” açıklamasını yaptı.

AVUKAT OKAL: MURAT GÜNBEYİ'NİN GÜNAYDIN'IN DAMADI OLDUĞU ASILSIZDIR

Hususa ait Nimet Yalçın ve Günaydın Restoranları avukatı Kemal Okal;  “Dolandırıcılık şikayeti şüphelisi Murat Günbeyi’ nin, Nimet Yalçın’ın eski damadı olduğu savı bütünüyle asılsızdır. Şahsın daha önce de ailenin şöhretini kullanarak ayrıca şahısları mağdur ettiği tarafımızca bilinmektedir.

Murat  Günbeyi’nin ortaya attığı Günaydın Restoranlarının damadı olduğu ve Restorana et tedarik ettiği savı, büsbütün kendine haksız çıkar sağlamaya yönelik bir uydurmadır.

Kamuoyunu bu biçimde aydınlatır, mevzunun takipçisi olduğumuzun ve ismi geçen şahsa karşı yasal haklarımızı kullanacağımızın bilinmesini isteriz” formunda açıklamalarda bulundu.