İkinci Yüz Nakli Turan Çolak'a Yapıldı İkinci Yüz Nakli İkinci Yüz Nakli Turan Çolak Evet ikinci yüz naklide gerçekleşti İnşallah bu da birincisi gibi başarılı olmasını dilerizDr Ömer Özkan Uğur Acar ikinci bütün yüz naklinde Turan Çolak'a yardımcı olunacağını söylediİnşallah herşey iyiye gider dileğimiz buYeni yüz nakli için yola çıkılmıştı burada Uğur ile Turan Artık Kardeşler 1549041384 1549041384 ikinciyuznakliturancolakayapildi5c547eed0b20aikinciyuznakliturancolakayapildi5c547eed0b20a ikinciyuznakliturancolakayapildi5c547eed0b20a Türkiye'de yüz nakilleriyle adını duyuran ProfDrÖmer Özkan, Turan Çolak hakkında tanımlama yaptı Türkiye'de yüz nakilleriyle adını duyuran Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Ömer Özkan, birincil bütün yüz nakli olan Uğur Acar'ın ikinci tam yüz nakli olan Turan Çolak'a tezgâhtar olacağını belirterek, Uğur ile Turan artık kardeşler Bundan sonradan birbirlerine yardımcı olacaklar Uğur ile az önce görüştüm, ona takviye olacak Bu da bir avantajdedi Sağlık Bakanlığı'nın kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın ölümünde kusurları olmadığı yönündeki kararını değerlendiren ProfDr Özkan, Bizden kaynaklanan bir hata olmadığını zaten biliyorduk, böylece bir karar verilmiş olması bizim açımızdan sevindiricidiye konuştu Türkiye'de birincil tam yüz ve çift kol nakli, dünyada da kadavradan birincil rahim naklini gerçekleştiren AÜ Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahisi Estetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr Ömer Özkan, önceki gün, Uşak'ta 19 yaşındaki Tevfik Yılmaz'dan 6 saat süren operasyon ile aldığı yüzü 9,5 saat süren ameliyatla 35 yaşındaki Turan Çolak'a nakletti İkinci tam yüz nakli ameliyatının anında ardından dün sabahleyin Ankara'ya dışarı giden Prof Dr Ömer Özkan, Sağlık Durumu Bakanlığı'nın Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu toplantısına katıldıktan sonra akşam saat 2030'da Antalya'ya döndü 'GAYET HOŞ GİDİYOR' Prof Dr Ömer Özkan, Antalya'ya geldiğinde evine gitmeden önce Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne gelerek, 4 ay önce Türkiye'nin ilk tam yüz nakli ameliyatı olan 19 yaşındaki Uğur Acar ve iki gün önce bütün yüz nakli olan Turan Çolak'ı ziyaret etti Hastane çıkışında DHA'ya konuşan Prof Dr Özkan, her iki hastanın da durumlarının çok iyi olduğunu söyledi Hastaları henüz gördüm Gayet hoş gidiyor Şu lahza bir sorunumuz yokdiyen Prof Dr Ömer Özkan, Turan Çolak'ın kaç gün daha yoğun bakımda kalacağına yönelik soru üzerine, buna yoğun bakımdaki arkadaşlarının karar vereceğini söyledi 'OĞLUNU GÖRMEK HAKKI' Ankara'da bulunduğu sırada Turan Çolak'ın annesi Necibe Çolak'ın oğlunu ziyaret için İzmir'in Kiraz İlçesi'nden geldiği ve kısa süre de olsa oğlunu yoğun bakım servisinde görme fırsatı verildiği hatırlatılan Prof Dr Özkan, Haberim var, gerçekten hastayı bugün hiç kimseye göstermeyi planlamıyorduk Yoğun bakım ortamı, yine de uzaktan da olsa görmesi annesinin hakkı diye düşündük Fazla kısa elde etmek üzere gördüler Annesi içinde kendisi için de moral olmuşturdedi UĞUR İLE TURAN KARDEŞ Uğur Acar ve Turan Çolak'ın karşılaştırmasını yapan Prof Dr Özkan, Nakillerin ikisi de o dönem en uygun olanlara yapıldı Yeni nakil yapılan hastamız biraz daha uğurlu Çünkü daha genç bir yüz bulundu ve ona nakledildi Tabii ancak Uğur'un da çok güzel gidiyor Bundan Böyle kasları yavaşça çalışmaya başlayacak Uğur ile Turan artık kardeşler İnşallah bundan sonradan birbirlerine asistan olacaklar Uğur ile demin görüştüm, ona takviye olacak inşallah Bu da bir üstünlükdiye konuştu ARTIK GÜLEBİLECEK Uğur'un mimikleri ve yüz hareketleri erken oldudiyen plastik cerrah Özkan, Biz farkındayız lakin testlerini yapacağız Somut olarak görüyoruz fakat bilimsel olarak ispatı gerekli Altıncı aydan daha sonra fazla daha farklı şeyler göreceğiz Uğur artık kızabilecek, gülebilecek, insani yüz hareketlerini yansıtabilecek, mimiklerini kullanabilecek Yüzü birazcık daha kuvvetlenecek, gerginleşecekdiye konuştu ProfDr Özkan, Turan Çolak'ta da benzer şeylerin yaşanacağını söyledi KARAR SEVİNDİRİCİ Sağlık Durumu Bakanlığı'nın Kompozit Doku Nakli Bilimsel Danışma Komisyonu'nda, çift kol ve üçgenin taban olmayan kenarı nakli yapılan Atilla Kavdır'ın ölümünde tıbbi bir eksiklik veya ihmal olmadığını açıkladığını kaydeden Prof Dr Ömer Özkan, şunları söyledi: Biz zaten daha evvelden bilgileri göndermiştik, dosyayı olduğu gibi göndermiştik Değerlendirmişlerdi, bize soru sordular, tabii gayet doğal bir şekilde Beklediğimiz bir şeydi Karar aşamasını ve bildirilen sonucu net olarak okumadım fakat bizim açımızdan olumluydu Yan hastayı kaybetmiş almak fazla kötü bir şey ama en azından bizden kaynaklanan bir kusur olmadığını zaten biliyorduk, o kadar bir karar verilmiş olması bizim açımızdan sevindirici Can Sıkıcı olan hastayı kaybetmiş olmamızdı'TEVECCÜH ETMİŞLER' Memleketi Haymana'daki şehir halkı meydanına adının verilmesini değerlendiren ProfDr Ömer Özkan, Orası benim doğduğum büyüdüğüm yer Arkadaşlarımız var Belediye başkanımız da arkadaşımdır Sağolsun böyle bir şeye teveccüh etmişler Biz ailece mutlu olduk Bizim için yerel anlamda fazla mutluluk verici, yaşarken böyle bir şey olması Biraz da kafayı dinleyelim diye gitmiştik fakat şansımıza hastamız için böyle bir fırsat çıktı, erken döndükdiye konuştu