iltasyazilim
FD Üye
Resimli İkliçe (Paskalya Çöreği) Tarifi
Paskalya Çöreği Malzemeler:
50 gram mahlep
50 gr dövülmüş anason
çörek otu
2 adet yumurta
500 gr un
300 gr şeker
2 nehir kaşığı tarçın
1 litre süt
50 gram yaş maya
Paskalya Çöreği Yapılışı:
Paskalya çöreği için Tüm malzemeler unla beraber yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edildikten sonra çöreklere istenilen şekil verilip üzerleri yumurtalanıp 30 dakika fermante edilmeye bırakılır 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir *
Paskalya Çöreği Malzemeler:
50 gram mahlep
50 gr dövülmüş anason
çörek otu
2 adet yumurta
500 gr un
300 gr şeker
2 nehir kaşığı tarçın
1 litre süt
50 gram yaş maya
Paskalya Çöreği Yapılışı:
Paskalya çöreği için Tüm malzemeler unla beraber yoğrulur Kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edildikten sonra çöreklere istenilen şekil verilip üzerleri yumurtalanıp 30 dakika fermante edilmeye bırakılır 200 derecelik fırında 35 dakika kadar pişirilir *