iltasyazilim
FD Üye
İkramlık Beze Yapımı (Mereng) Tarifi İçin Malzemeler
5 adet orta boy yumurta 5 çay bardağı pudra şekeri 12 çay kaşığı tuz Kıvamı desteklemek için isteğe bağlı;
1 dolu çay kaşığı krem tartar
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 35dk
Pişirme: 1 saat 30dk
İkramlık Beze Yapımı (Mereng) Tarifi Yapılışı
Süper bir lezzetle karşı karşıyasınız
Küçüklüğümden beri benimde en sevdiğim atıştırmalıkdan biri olan; bezemereng tarifimi bugün sizlerle paylaşıcağım
5 adet yumurtanın sarısıyla beyazı çok dikkatli bir şekilde birbirinden ayrılır Yumurta akları kuru olduğundan emin olduğunuz bir kabın içerisine alınıp bir çimdik tuz eklenerek düşük devirde çırpılmaya başlanır Pudra şekeri yavaş yavaş yedirerek eklenir ve mikserinizin gücü kademe kademe arttırılarak yaklaşık 2025 dakika yumurta akı koyu bir krem şanti dokusuna kavuşana dek çırpılır Yumurta aklarının süre sonunda iyice kıvamını almış ve dokunduğunuzda şeker hissinin olmaması tamamen bütünleşmiş bir doku oluşmuş olması gerekir
Not: Kıvamı desteklemek adına yumurta beyazları çırpılmadan evvel 1 dolu çay kaşığı krem tartar ilave edilebilir
Kıvamı gelen yumurta akıpudra şekeri karışımımız sıkma poşetine alınıp, istediğiniz ucu takarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı sıkılır Önceden ısıtılmış 100° fırında 8090 dakika kadar pişirilir İyice sertleştiklerinden emin olduktan sonra, fırın kapatılıp, içerisinde ılıyana kadar fırın kapağı açık bekletilir Soğuduktan sonra ikram edilmeye hazırdır Afiyet olsun
5 adet orta boy yumurta 5 çay bardağı pudra şekeri 12 çay kaşığı tuz Kıvamı desteklemek için isteğe bağlı;
1 dolu çay kaşığı krem tartar
Kaç Kişilik: 1214
Hazırlama: 35dk
Pişirme: 1 saat 30dk
İkramlık Beze Yapımı (Mereng) Tarifi Yapılışı
Süper bir lezzetle karşı karşıyasınız
Küçüklüğümden beri benimde en sevdiğim atıştırmalıkdan biri olan; bezemereng tarifimi bugün sizlerle paylaşıcağım
5 adet yumurtanın sarısıyla beyazı çok dikkatli bir şekilde birbirinden ayrılır Yumurta akları kuru olduğundan emin olduğunuz bir kabın içerisine alınıp bir çimdik tuz eklenerek düşük devirde çırpılmaya başlanır Pudra şekeri yavaş yavaş yedirerek eklenir ve mikserinizin gücü kademe kademe arttırılarak yaklaşık 2025 dakika yumurta akı koyu bir krem şanti dokusuna kavuşana dek çırpılır Yumurta aklarının süre sonunda iyice kıvamını almış ve dokunduğunuzda şeker hissinin olmaması tamamen bütünleşmiş bir doku oluşmuş olması gerekir
Not: Kıvamı desteklemek adına yumurta beyazları çırpılmadan evvel 1 dolu çay kaşığı krem tartar ilave edilebilir
Kıvamı gelen yumurta akıpudra şekeri karışımımız sıkma poşetine alınıp, istediğiniz ucu takarak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize aralıklı sıkılır Önceden ısıtılmış 100° fırında 8090 dakika kadar pişirilir İyice sertleştiklerinden emin olduktan sonra, fırın kapatılıp, içerisinde ılıyana kadar fırın kapağı açık bekletilir Soğuduktan sonra ikram edilmeye hazırdır Afiyet olsun