Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlber Ortaylı: Ben de Osmanlı İmparatorluğu'nun çocuğuyum

İlber Ortaylı: Ben de Osmanlı İmparatorluğu'nun çocuğuyum
0
58

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
Ilber%2DOrtayli%2DBen%2Dde%2DOsmanli%2DImparatorlugu%2Dnun%2Dcocuguyum%2D228804%2Ejpeg

Prof. Dr. İlber Ortaylı, katıldığı bir konferansta Osmanlı İmparatorluğu ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. "Ben Osmanlı İmparatorluğu'nun çocuğuyum ve benim için Osmanlılık her şeyden daha temeldir" diyen Ortaylı şöyle devam etti:

"Yani onu inkar etmem mümkün değildir. Biz onun sayesinde varız. Onun sayesinde kültürel kişiliğimiz oluşuyor. Onu anlamayanın kültürel kişiliği kopuktur. İstediği kadar Fransızca bilsin, İngilizce bilsin. Onu anlamayanın İskenderiye hamalı kadar değeri yoktur."

Şengör'e tepki mi?

Prof. Dr. Celal Şengör ise geçen günlerde Azerbaycan'da bir grup öğrenciyle gerçekleştirdiği sohbetinde, En cahil Türklerin, Müslüman Türkler olduğunu söylemişti. Şengör, şunları kaydetmişti:

"Türkler cahil bırakılmadı, Türkler cahil kaldılar, kendi kendilerini cahil ettiler. En cahil Türkler Müslüman olan Türklerdir. Osmanlılar ne eğitime önem verdiler ne bir şeye önem verdiler. Kendi dinlerini bile adam gibi öğrenmediler."

Ortaylı'nın bu açıklaması, sosyal medya kullanıcıları ve bazı haber siteleri tarafından 'Celal Şengör'e tepki' olarak yorumlandı.

Similar threads

Şengör, "Türkler çağdaş çağda neden bilgisiz bırakıldı?" formundaki soruya, "Türkler kendi kendilerini bilgisiz ettiler" cevabını verdi. Prof. Dr. Celal Şengör, Azerbaycan'da bir küme öğrencisiyle sohbet etti. Bir öğrencinin "Sizce Türkler modern çağda neden bilgisiz bırakıldı?" sorusuna...
Cevaplar
0
Görüntüleme
62
İlber Ortaylı Doğum 21 Mayıs 1947 Iş Akademisyen, tarihçi İlber Ortaylı, Türk tarih profesörü 2005 senesinde Topkapı Sarayı Müzesi başkanı olmuş, 2019 senesinde yaş sınırından emekli olmuştur Milletlerarası Osmanlı Etütleri Komitesi idare heyeti ve Avrupa İranoloji Cemiyeti ile Avusturya –...
Cevaplar
0
Görüntüleme
73
İlber Ortaylı Doğum 21 Mayıs 1947 Meslek Akademisyen, tarihci İlber Ortaylı, Turk tarih profesoru 2005 senesinde Topkapı Sarayı Muzesi başkanı olmuş, 2019 senesinde yaş sınırından emekli olmuştur Uluslararası Osmanlı Etutleri Komitesi yonetim kurulu ve Avrupa İranoloji Cemiyeti ile...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Sosyal medya hesabından sık sık eski fotoğraflarını paylaşan Türkiye'nin sevilen tarih yazarı Prof. Dr. İlber Ortaylı'dan bu kez askerlik anısı geldi. Ortaylı, 1975'te Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaptığını askerlik görevinde yaşadıklarını anlattı. 'Bir Ömür Nasıl Yaşanır', 'İnsan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
110
İslamiyet doğuşundan itibaren her dönemde dünyayı aydınlatan bir ışık oldu Sevgili Peygamberimiz Hz Muhammed (sav) ve sahabei kiram, Kuran ahlakının insanlara kazandırdığı üstün ve modern medeniyet anlayışının en güzel temsilcileri oldular Bu görkemli medeniyet anlayışının temelinde ise eğitime...
Cevaplar
0
Görüntüleme
100
858,496Konular
981,633Mesajlar
29,720Kullanıcılar
AR4SsSon üye
Üst Alt