Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlber Ortaylı'dan Ayasofya Açıklaması: 'İmparator Kapısı Denildiği İçin Rahatsız Oldular...'

İlber Ortaylı'dan Ayasofya Açıklaması: 'İmparator Kapısı Denildiği İçin Rahatsız Oldular...'
0
85

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
s-d20d6f098265b112801154006f0e5a8a51a21644.jpg

Prof. Dr. İlber Ortaylı, Ayasofya'nın tahrip edilen kapısı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ortaylı 'Bu, Müfettiş soruşturmasını aşan bir olay. İmparator Kapısı denildiği için rahatsız oldu galiba birileri' sözlerini kullandı. 

Habertürk'te yer alan habere göre, Ortaylı şunları kaydetti:

'Ayasofya'nın kameraları 24 saat işliyor fakat hiçbir şey çıkmıyor. Ben bunu anlamadım. Ayrıyeten direkt doğruya kilisenin emperyal kısmına giriliyor. Bu kapı tunç ve çok ağır. Bu anlık bir şey değil çok sıkıntı bir şey. Bu insanların bir an önce tespit edilip kanuna teslim edilmesi gerekiyor. Bu bir namus sıkıntısı biz burayı fethettik. Bunu muhafazamız gerekiyor. Dünyanın gözü burada. Bu nedenle bir an önce tespit etmemiz gerekiyor. Ayrıyeten bu muhakkak bir şebeke işi. İmparator Kapısı denildiği için rahatsız oldu galiba birileri. Birtakım insanların zihinlerinin nasıl çalıştığını anlamak mümkün değil. Çok sakat bir görüşe dayanıyor. Güveneceğimiz yer emniyet kuvvetleridir ve kanunun önüne çıkarılmaları gerekiyor bu insanların. Burada bir kasıt var, kapıdan rahatsız olunduğu için yapıldığını düşünüyorum. Derhal araştırılması gerektiğini düşünüyorum. Bu bir skandal olabilir. Ağır cezalık bir olay. Müfettiş soruşturmasını aşan bir olay.'