Eşine cinsel isteğini ifade edemeyen kadınlar, fena olarak damgalanma kaygısı taşıyorUzmanlar, cinsel partnerinize kendinizi ifade edip, beklentilerini sorun diyorlarUzmanlar, eşler aralarında yaşanan cinsel uyumsuzluk veya cinsel tatminsizliğin manâlı nedenlerinden birinin de partnerler arasındaki iletişim eksikliği olduğunu vurguladı Aslında bana ilgi gösterseydin, benim niçin hoşlandığımı bilirdin mantığının yanlış olduğunu savunan uzmanlar, istenen veya tercih edilen ilişkinin eşler aralarında konuşulmamasının, cinsel etkinlikte tatminsizliğe yol açtığını ve bu durumun yıllardan beri devam ettiğini belirttilerUzmanlar Bir Takım hekimler tarafından düşünce okunması olarak adlandırılan bu stil bir irtibat sorunu, çoğu çiftin hayatlarının öteki anlarında geliştirdikleri bir alışkanlıktır Yaralanmaktan veya öteki kişinin egosunu yaralamaktan korkan her kişi, partnerinin ne istediğine kendisi karar vermeye çalışır Bu yüzden de sanmalarla yürüyen ilişkilerde, eşler hep karşı tarafın kendisini anlamasını bekler Sonuçta da ileşitim bozukluğu yaşanır biçiminde konuştularÇÖZÜMalign rightSorunu halletmenin en iyi yolunun, beklentileri açıklama edip, karşıdaki insanların beklentilerini sormaktan geçtiğine işaret eden uzmanlar, alışılagelmiş yaşamda da geçerli olan bu durumun, cinselliğin daha iyi yaşanmasında etkin olacağını belirttiCinsel isteğini eşine açıklama edemeyen kadınların, isteğini kocasına söyleyen kadının kötü olarak damgalanacağı kaygısını taşıdığını kaydeden uzmanlar, Bu da eşler arasındaki cinsel iletişimi bozmakta ve cinsel arzu bozukluğundan tutun uyarılma ve orgazm bozukluklarına dek çoğu durumun karşımıza çıkmasına niçin olmaktadır Çözüm ise anlaşılmayı ummak yerine kendinizi açıklama etmeniz, karşıdakini anlamaya çalışmak yerine sormaktan geçiyor görüşlerinde birleştiler