Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlginç bir Zeka Testi

İlginç bir Zeka Testi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Bir kağıt kalem alıp aşağıdaki soralırı tam 1 dakika içinde cevaplamaya çalışın Her soruyu bir kez okuyun ve bitince yanıtlarınızı toplayın Hazırsanız başlıyoruz
1 Bazı aylar 30, bir takım aylar ise 31 gündür Peki kaç ayda 28 gün vardır?

2 Dokturunuz size 3 ilaç verir ve bunları yarımşar saat arayla almanızı tavsiye ederse, ilaçların tamanı bitirmeniz ne dek sürer?

3 Gece saat sekizde yatıyorum ve yatarken guguklu saatimi sabahtan dokuza kuruyorum Kaç saat uyurum?

4 30'u yarıma bölüp 10 eklediniz, kaç etti?

5 Bir çiftçinin 17 koyunu vardı Sürüde salgın rahatsızlık oldu, dokuzu ağır hastalandı, diğerleri öldü Çiftçinin kaç koyunu var?

6 Yalnızca bir tek kibritiniz var, içinde bir gaz lambası, bir gaz sobası, ve birde mum yer alan karanlık ve soğuk bir odaya girdiniz Önce hangisini yakarsınız?

7 Adamın biri diktörtgen biçiminde ve her cephesi güney manzaralı bir ev yapı ediyor Evi iri bir ayı ziyaret ederse bu ayı ne renk olur?

8 3 elma vardı ikisini aldım Kaç elmam var?

9 Hz Musa gemisine her hayvandan kaçar adet aldı?

10 Chicago'dan hareket eden 43 yolculu bir otobüs kullanıyorsunuz Pittsburgh'da 7 gezgin binip, 5 gezgin indi Cleveland'da 8 yolcu indi, 6 gezgin tuvalete gidip geldi ve 4 Yeni gezgin bindi 20 saat sonra philadelphia'ya vardığınızda şoförün adı neydi?

SIMDI YANITLAR:
1 HEPSINDE, TUM AYLARDA 28 GUN VARDIR
2 BIR SAAT
3 GUGUKLU SAATLER GECE GUNDUZ AYRIMI YAPMADIGI ICIN 1 SAAT
4 70 EDER, YARIMA BOLMEK 2 ILE CARPMAK DEMEKTIR
5 9 CANLI KOYUN
6 KIBRITI
7 AYI BEYAZ OLUR EVIN HER CEPHESI GUNEYE BAKTIGINA GORE YAPI KUZEY KUTBUNDADIR
8 2 ELMA
9 SIFIR, GEMISINE HAYVAN BÖLGE NUH IDI
10 SOFOR SIZDINIZ

DEGERLENDIRME: