Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlhan Ekşioğlu Savunması 23 Şubat

İlhan Ekşioğlu Savunması 23 Şubat
0
116

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İlhan Ekşioğlu şike davası savunması

Fenerbahce Kulubu Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu savunması tamamlandıİşte İlhan Ekşioğlu savunmasında soylediği sozler;

FUTBOLCUHAKEM OLMADAN

İlhan Ekşioğlu'nun savunmasının ardından mahkemeye ara verildi
Son olarak Fenerbahce Başkanı ve yonetici arkadaşlarının tahliyesini talep eden Ekşioğlu, savunmasını tamamladı
İlhan Ekşioğlu: Bunca ağır ithamla suclanırken, bu sezon Galatasaray'ın Yiğit Gokoğlan transferi nedir? Hicbir futbolcuyla direkt konuşmam yok
İlhan Ekşioğlu: Sakıp Aytac, Alper Potuk ve Serdar Kesimal icin uc koldan transfer goruşmesi yaptık Bu konuşmalar farklı şekilde iddia edilmiş Futbolcu ve hakem olmadan nasıl şike yapacağız? Hicbir macta şike ve teşvik girişiminde bulunmadık
İlhan Ekşioğlu: Mustafa Pektemek ve Orhan Şam icin baslangıcta onlarla hareket ettik, ancak sonradan resmi kanaldan devam ettik
İlhan Ekşioğlu: Futbolcu transferlerinde zaman zaman Fenerbahceliler'in cok iyi tanıdığı 'Kahveci Yavuz'u kullanırız
İlhan Ekşioğlu: Sani ŞenerSadri Şener arasında Gabric hakkındaki konuşmasına benzer bir tane konuşmamız yoktur

KENDİ KALESİNE GOL ATAN EDU

İlhan Ekşioğlu: (Kendi kalesine gol attı) diye konuştuğumuz futbolcu Can Arat degil, bizi alacağından dolayı CAS'a şikayet eden Edu'dur
İlhan Ekşioğlu: Eskişehirspor'dan Umit haric kimin ifadesi alındı? Kiminle teşvik işini yapmışız? Eskişehirspor, Trabzonspor macı oncesi 43 puandaydı Avrupa umidi vardı, neden teşvik verelim?
İlhan Ekşioğlu: Başkan, beni ısrarla cağırmasına rağmen ayağım Eskişehir'de uğurlu gelmiyor diye gitmedim
İlhan Ekşioğlu: 10 sene icinde iki kere son macta şampiyonluğu kaybettik, biz bunu teşviğe yorduk ve bunu engellemek icin cabaladık
İddianamede tutuklu sanıklardan Olgun Peker ile 5 kez goruştuklerinin yazıldığını ifade eden Ekşioğlu, bu goruşmelerde savcılığın suc unsuruna rastlamadığını soyledi
Ekşioğlu, şike iddiası olan maclarla ilgili bahsi gecen paraların nereye gittiğinin belgelerini hakime verdi
İlhan Ekşioğlu: FenerbahceGenclerbirliği macında 10 futbolcuyla şike yaptıysak, Trabzonspor macında neden sadece iki futbolcuyla teşvik anlaşması yapalım
İlhan Ekşioğlu: Serdar Kulbilge ile sezon sonu sozleşmesi biteceği icin transfer goruşmesi yaptık
İlhan Ekşioğlu: Gizli bir şekilde yurutulmesi gereken transfer goruşmesi Doğan Ercan tarafından dillendirilince kendisini uyardım Ancak devam edince kendisiyle ilişkimizi bitirdik ve transfer icin odediğim parayı geri istedim

'TARLA SURME' KONUSU

İlhan Ekşioğlu: Herkesin bir uğuru vardır Ali Koc Bey, onemli macları merenlerde izlerdi Ali Bey, saclarını iki yana ayırır oyle seyrederdi Aziz Başkan, 10 yıldır onemli maclarda giydiği bir ayakkabısı ve kravatı var onları giyer Hepimizin bu tur uğurları vardır Fanatiklik bu Bunun başka bir izahı yok
İlhan Ekşioğlu: 2001 yılında Samsunspor macından once Eyup Sultan'a gittim, dua ettim Belirlediğim bir guzergah vardı, orada araba kullandım 'Tarla surme' muhabbetini ilk o zaman soyledim ve ondan sonra da kullanmaya devam ettim
İlhan Ekşioğlu: İddianamede suclandığımız bircok maca ilişkin telefon konuşmam bile yok Yaptığım bir konuşma 6 ayrı macta kullanılmış
İlhan Ekşioğlu: Şikeye ilişkin iddiaları kanıtlayacak hicbir somut tape veya delil olmaması masumiyetimin kanıtıdır
İlhan Ekşioğlu: Trabzonspor'un teşvik girişimlerini engellemeye calıştığımızdan iddianamede dahi bahsedilmektedir ki Trabzonspor yoneticileri boyle dinlenmiştir
İlhan Ekşioğlu: Kasımpasa macıyla ilgili olan tapeler başka yerlerde de mukerrer olarak kullanılmış Murat Şahin de bu macla ilgili kendisine herhangi bir teklif gelmediğini ifade etti
Bu sozler uzerine araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı Mehmet Ekinci'nin Belki hayali vardırdemesi, guluşmelere neden oldu Başkan Ekinci, Başak'ın bu arabaya bindiğine dair fiziki takip vardedi Bunun uzerine Ekşioğlu, Başak'ın arabayı aldığını gostermek icin bindiğini kaydetti
İlhan Ekşioğlu: Mini Cooper'ın Abdullah Başak'a benim tarafımdan alındığı soyleniyor Benim totemlerim var Başak, kongre uyesidir, cok neşeli bir kişidir Yanımda tutmayı severim Yaptığımız uğurlar karşılığında benden saat istedi En son kız kardeşi araba satıyordu Saatten vazgecip arabayla destek olmamı istedi Araba ablasına alınmıştır Mini Cooper, fiziki olarak Başak'a alınamaz, sığmaz cunku Saat yerine 'Şu arabanın kaporasını ode' dedi Ben de 9 bin euro odedim Olay bundan ibarettir

SPONSORLUK İCİN ANLAŞMA İMZALADIK

İlhan Ekşioğlu: Ali Kıratlı iyi bir işadamı ve Fenerbahcelidir Kafasında ticari bir proje vardı Acun Ilıcalı gibi 'Devler Ligi' formatında bir turnuva yapacaktı 'Sponsor olur musun?' dedi Anlaşma imzaladık Kıratlı, bunun icin surekli Kıbrıs'a gitti Yapılan anlaşma cercevesinde odemeler yaptım Butun bu odemeler şike odemesi gibi gosterilmiştir Yani Kıbrıs'a odul gibi gonderdiğim doğru değildir Evrakları tarafınıza sunuyorum
İlhan Ekşioğlu: Kulubun gunde bir milyon TL'nin uzerinde odemesi vardır Kulup, denetim altındadır ve yonetimin bilgisi dışında odeme olmaz Cari hesaba mahsuben 2 milyon kusurluk herhangi bir odeme yoktur Bu odemelerin hepsi kulubun inşaat ve tesisleri ile ilgilidir Kuluple aramdaki borcalacak ilişkisi belgeli ve sozleşmeye bağlıdır İddianamede şike parası olarak belirlenen paraların tarihleri tutmuyor
İlhan Ekşioğlu: İddianamenin 157 sayfasındakı odemeler şike odemesi değildir 8 taksitle ve kredi kartıyla şike yapmışız gibi bir izlenim verilmiş Bunlar pos cihazı Kombine taksit odemeleridir ve 45 gun sonra hesaba gecer 1 Ocak'ta 183 bin TL alacağım vardı İddianamede kendi alacağım olan iki odeme vardır, belgelidir, onlar da budur
İlhan Ekşioğlu: 2006'da yoneticilikten istifa etmem bile orgut yapısı olmadığının gostergesidir Israrlara rağmen donmedim, 'da kendi isteğimle dondum Savcılık makamı, 105 yıllık kulubun yonetim yapılanmasını orgut gibi gosterme gayretine duşmuştur İddianamede yer alan ve şike parası olarak addedilen paraların, delillere bakınca şike parası olmadığı gorulur

O BENİM ELBİSE CANTAM

İlhan Ekşioğlu: Takım elbise cantama iddiaya gore para konmuş ve havaalanından gecmişim O benim elbise cantamdır, onem verdiğim takım elbisem durur, uğurlu elbisem
İlhan Ekşioğlu: İddianameyi okuyan, işim gucum yok sabahtan akşama kadar arkadaşlarımla şike yapıyorum sanır Yaptığım sıradan konuşmalar cımbızlanarak hakkımda iddialar oluşturulmuştur Mac totemlerim, uğurlarım vardır maclar icin Bunlara bile şike şifresi denmiştir Deplasmandaki maclara heyecandan gidemiyorum Bu uğur konusunu futbolun icindekiler bilir, herkesin vardır
İlhan Ekşioğlu: İlk kez bir adli makamın karşısına cıkıyorum, heyecanlıyım 8 aylık tutukluluğum doneminde basında linc edildim 8 ana branştan sorumlu biri olarak uzerimdeki yuk cok ağır Kulup yoneticiliğinin buyuk fedakarlık gerektiren bir gorev olduğunu belirtmek istiyorum Yonetici olduğum sure icinde kulubumuze yaklaşık bin 500'u lisanslı olmak uzere 20 bin sporcunun başarılı olması icin elimden gelen herşeyi yaptım Semih, Tuncay, Anelka, Dia, Alex, Volkan vs yıldız oyuncunun transferine katkım oldu Insanlar beni tanımaz, on planda olmam Hayatım boyunca hic bir suca karışmadım, 8 aydır cocuklarım ve ben cok acı cekiyoruz Cıkar amaclı suc orgutu ile yargılandığımdan kendimle ilgili bilgi verdim Cunku yonetimi bırakmadığımız, itibar kazanmak icin teşekkul oluşturduğumuz iddia ediliyor, ama bizi araştırmamışlar bile Babam bize buyuk miras, ama daha onemlisi devlete ustun hizmet madalyası bıraktı
Fenerbahce Kulubu Asbaşkanı İlhan Ekşioğlu savunmasına başladı

TRANSFER ŞİKESİ DİYE BİR KAVRAM YOK

Yasemin Mercil: Yasaya gore sucun tarafları bellidir Eylemin tarafları, musabakanın sonucunu etkileyebilecek nitelikte olmalıdır Adı 'Sporda Şiddet ve Duzensizliği Onleme' olan yasanın davası Spor Mahkemesi'nde gorulmeldir Yasayı bile spor hukukcuları hazırladı İki kongre uyesi, bir masor, bir menajerin yaptığı goruşme musabaka sonucunu etkiler mi? Yasa maddeleri der ki; Soz konusu kişiler musabaka sonucunu etkileyebilecek kişiler, yani baskan teknik direktor futbolcular olmalıdır Ozellikle belirtmeliyim ki, 'transfer şikesi' kavramı yanlış kullanılmıştır Transfer vaadiyle şike yapmak gibi bir kavram uretilmiştir Ne 6222 sayılı yasada, ne FIFA'da, ne UEFA'da, ne de CAS nezdinde boyle bir kavram yoktur Oyuncunun bağlı olduğu kulubun izni olması talimatlarla belirlenmistir Once kulupten izin alınır Kulubuyle sezon sonu sozleşmesi bitecek oyuncu ile talimatlara gore transfer şikesi yapılamaz Sezon sonu sozleşmesi biten oyuncu, transfer yapmakta ozgurdur Bosman kararları bunun kanıtıdır Transfer vaadiyle şike yapma eylemi işlenemez bir suctur Ozellikle Karabukspor ve Eskişehirspor maclarındaki soz konusu iddialar işlenemez suc niteliğindedir ve ortada suc unsuru bulunmamaktadırşeklinde konuştu

imagesilhaneksioglusavunmasi23subat5b0449186265d

858,496Konular
981,633Mesajlar
29,718Kullanıcılar
MercestgSon üye
Üst Alt