Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlikli Kemik Suyu Hazırlama

İlikli Kemik Suyu Hazırlama

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
İlikli Kemik Suyu Hazırlama Tarifi İçin Malzemeler

*Yarım kg Kuzu kemik veya Dana kemik (ilikli)
*Su
*Buzdolabı poşeti veya buz torbası

İlikli Kemik Suyu Hazırlama Tarifi Yapılışı İlk olarak kemiklerimizi güzelce yıkayıp bir tencerenin içerisine koyuyoruz Üzerine de çok fazla olmayacak şekilde su ekleyip kaynamaya bırakıyoruz (ortalama olarak kemiklerin üzerini 4 parmak geçecek şekilde)Kemikler kaynadıktan sonra içindeki ilikler yumuşayacaktır bir kevgir yardımıyla kemikleri suyun içinden alalım başka bir kabın içine iliklerini çıkaralım kemiklerin dışında olan küçük et parçalarını da değerlendirelim onları da minik parçalar halinde koparıp iliklere ekleyelim, daha sonra iliklerin olduğu kabın içerisine süzgeçten geçirdiğimiz kemik suyunu da ekleyerek işlemi tamamlayalım İlikli kemik suyumuzu bir kepçe yardımıyla buz torbalarına dökelim Ağız kısmını bağlayalım ve soğuduktan sonra derin dondurucuya koyalım İster yemeklerde bulyon şeklinde kullanın ister çocuğunuzun çorbalarına şifa amaçlı ekleyin Afiyet olsun
 
858,499Konular
982,575Mesajlar
30,330Kullanıcılar
KristonSon üye
Üst Alt