Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlişkinizin kıyametlerini panzehirleriyle durdurun!

İlişkinizin kıyametlerini panzehirleriyle durdurun!
0
156

yasuo

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
75
Eleştiri, kişinin karakterini hedef alırken şikâyet bir davranışa odaklanır. Sürekli bir hata bulma ve yargılama alışkanlığı, karşımızdaki kişinin ilişkiden uzaklaşmasına, kendini bu ilişkiden kurtarma yolları aramasına sebep olabilir.

“Ne hissediyorum?” ve “Neye ihtiyacım var?”. Bu soruları sorarak duygu ve ihtiyacımızı belirlemeliyiz.
Genelleme yapmamak ve cümlelerinizi ben diliyle kurmak ilişki için yapıcı olacaktır.

Ör:“Ben konuşurken beni dinlememenden çok sıkıldım.” cümlesi yerine, “Beni dinlemediğin zaman kendimi önemsiz hissediyorum, biraz daha dikkat eder misin?” cümlesi yumuşak başlangıçlı şikayet cümlesidir.

AŞAĞILAMA PANZEHİRİ

-İlişkide bir takdir ve saygı kültürü oluşturmaktır.

-Karşımızdaki kişiye saygı, sevgi ve şükran duymak.

SAVUNMA PANZEHİRİ

-Partnerinizi ve onun sorununu anlamaya çalışın

-Haklı olduğu yerlerde onu destekleyin

-Hatalı olduğunuz yerde ÖZÜR DİLEYİN.

DUVAR ÖRME PANZEHİRİ

-Tartışmalarda mola verip sakinleştikten sonra daha sakin ve yapıcı bir konuşma gerçekleştirin.

İlişkinizde, evliliğinizde problem yaşadığınızı düşünüyor ve bu problemle başedemiyorsanız mutlaka bir uzmana başvurmalısınız.

858,497Konular
982,122Mesajlar
30,080Kullanıcılar
aloshaeSon üye
Üst Alt