Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi Nedir

İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi Nedir
0
278

urgot

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
98
İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemlerinde(İVTYS) veriler tablolar içerisinde satırlar ve sütunlarda tutulur. Birbiri ile ilişkili verileri tuttuğumuz tablolar arasında ilişki (bağ) kurarak veritabanımızı inşa etmemizi sağlayan sistemlere ise İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemleri denir.

Peki tablolar arasında bu ilişkilendirmeleri yapmak bize ne gibi faydalar sağlıyor? Bundan bahsetmeden önce kavramların anlaşılması için tablo gibi kullandığımız çeşitli yapılardan bahsetmekte fayda var.

İlişkisel veritabanı, birbiriyle ilişkili veri noktalarını depolayan ve bunlara erişim sağlayan bir veritabanı türüdür. İlişkisel veritabanları, verileri tablolarla temsil etmenin sezgisel, kolay anlaşılır bir yolu olan ilişkisel modeli temel alır. İlişkisel veritabanında, tablodaki her satır, anahtar adı verilen benzersiz kimliğe sahip bir kayıttır. Tablonun sütunlarında verilerin öznitelikleri bulunur ve her kayıt genellikle her öznitelik için bir değer taşır. Bu da veri noktaları arasında ilişki kurmayı kolaylaştırır

Similar threads

Bir grafik veritabanı, ilişkisel veritabanları ve nesne veritabanları ile birlikte üç ana veritabanı türünden biridir. Bir grafik veritabanı ile diğer ikisi arasındaki temel fark, grafik veritabanlarının tablolar veya haritalama nesneleri kullanmak yerine ilişkisel grafiklerde işlev görmesidir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
280
Bilişim teknolojilerinin inanılmaz bir seviyeye geldiği günümüz dünyasında, veri depolama en az veri aktarımı kadar önemli. Zira çevrim içi ve çevrim dışı herhangi bir dijital sistemde veri muhafaza etmek, ağ toplumunun akışını sağlayan veri paylaşımının ilk adımı olarak kabul ediliyor. Bu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
111
Veritabanı yonetim sistemleri veritabanlarını oluşturmak, değiştirmek, veri işlemek ve veri cıkarmak icin dizayn edilmiş yazılımlardır Bir veri tabanı yonetim sistemi sayesinde birden fazla veritabanı kontrol edilebilir ve farklı yazılımların sistemle iletişimi sağlanabilir Neden Veritabanı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
105
Graf Veritabanları nedir? Graph Veritabanları Bir graph veritabanı düğümler, kenarlar ve özelliklerle beraber graph yapılarını kullanarak veriyi sunar ve saklar. Tanımsal olarak bir graph veritabanı, indissiz yakınlık (index-free adjacency) sağlayan bir veri saklama sistemidir. Veritabanı nedir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
NoSQL Nedir? Konu web tasarım olduğunda veritabanı kelimesini sıkılıkla duyarsınız. Bu yazımızda sizlere NoSQL veritabanının ne demek olduğunu, nasıl çalıştığını, çeşitleri avantajlarını ele alacağız. NoSQL, ilişkisel olmayan bir veri tabanı mimarisidir. NoSQL veri tabanı mimari tiplerinden en...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
858,509Konular
982,872Mesajlar
30,654Kullanıcılar
emre65Son üye
Üst Alt