Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlk Çocuk mu Tek Çocuk mu Problemli?

İlk Çocuk mu Tek Çocuk mu Problemli?
0
116

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
68

Karşılığı çabucak söyleyeyim birinci evlat. Tek evlatta aslında birinci evlat değil mi? ilgili ana pederin tüm dikkatinin tek evlat üzerinde toplanması, evladı bunalttığı üzere sağlıklı gelişimini engelliyor. Evladın şikayet de edemeyeceği ana pederin müspet davranışları sebebiyle oluşan öfke ve tasa uzun devirde marazlara sebep olabiliyor. 
Ömürden örnek: 24-25 yaşında yüksek eğitimli çok şık bir kız. Eğitimi ona âlâ gelir getiren iş sağlamış, kendisine layık bir erkek arkadaş,üstüne titreyen ana peder. İnsan hayattan öteki ne velev dersiniz? Yüksek lisansını yurt dışında yapmış olan genç kızın, ana peder yanına Türkiye ye dönüşü kabusu olmuş. Beşerler görmedikleri şeyleri aramazlar lakin tatdığı şeyleri özlerler. Kelam konusu ÖZGÜRLÜK ise ruhunuzda ki isyan dayanılmazdır. Bu şık hanımın en çarpıcı lafı bu çeşit davranan anne babalara örnek olmalı diye yazıyorum “tabağımda ki yemeğin bile ne kadarını yiyeceğime asla ben karar veremiyorum, o kadar herşeyime karışıyorlar” Biyolojik pederinden validesi ayrıldığında 2 yaşında olan danışanın, validesi tekrar evlenince onu büyüten pederi ile tanışmış. Büyüten peder kızı o denli çok seviyor ki, çok genç yaşta olmasına karşın kendi kanından bir evlat istemiyor. Olurda onu daha çok seviyorum zannederde üzülür diye. Çok eğitimli, geliri yüksek ana peder ile üstüne titreyerek büyütülüyor. Günümüz koşullarında erkenden emekli olan genç ana pederin ‘akşam nerde kaldın? Nereye gidiyorsun? ‘ Sorularından ve kişilik hudutlarının çiğnenmesinden o denli bezmişti ki bunu ailesine söyleyemiyordu.
Sonuç;  ona ailesine köpek almasını söylemişim, almış. 1,5 sene sonra ilacını kesmem için geri geldiğinde çoktan evlenmiş, tekrar özgürlüğüne kavuşmuş, eşine hudutlarını çizdirmemeyi başarmış, bahtiyar bir genç hatun olmuş. 1,5 senelik köpekleri ana pederine o denli ilaç olmuş ki kendiside epey şaşırmış. Bende genç çiftin çok özledikleri köpek için analarına her hafta sonu gidiyor olmalarına ve köpeği kendilerine istiyor olmalarına şaşırdım. Yeni teklifim genç ikili kendilerine bir yavru köpek almaları oldu.
 Çocuklarımızın elinden kaşığını almayalım, sen dökersin beceriksiz bildirisi alır özgüveni zedelenir. Evladın hangi saatte, ne yiyeceğine,nerede yiyeceğine ana peder karar verebilir lakin ‘ne kadar’ yiyeceğine evlat karar vermeli. Burnunu sıkıp ağzına dökmek hem evladın özgüvenine, hemde vücuduna eziyet olur. Sonuçta bugün obezite tedavisi gören gençlerin sebebi bu tavırdır. Âlâ ana pederin tarifi; evladını en güzel besleyen, en çok seven,en çok para bırakan, en çok okutan değil, KENDİ AYAKLARI ÜZERİNDE DURABİLEN EVLAT YETİŞTİREN dir. 

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,741Kullanıcılar
babanız61Son üye
Üst Alt