Sıkışmış elektronlar, bir atoma bağlı elektronlar üzere davranırlar ve sınırlı yanlarda kalırlar. Araştırmacılar, bir spektroskop kullanarak kuvvet seviyelerini kuantum noktasında belirleyerek değişen güç ve yönelimde manyetik yerde nasıl davrandıklarını gözlemlediler. Bu da araştırmacıların, kuantum noktasındaki bir elektronun dalga fonksiyonunun formunu hesaplamasına ve bir nanometreden daha küçük ölçeklere indirmesini sağladı.
Basel Üniversitesi’nden fizikçi Daniel Loss, “Basitçe, bir elektronun birinci defa neye benzediğini göstermek için bu usulü kullanabiliriz” dedi fakat tek yaptıkları bu değildi. Elektrik yerini düzenleyerek, elektron hareketinin formunu değiştirip, dönüşlerini hassas bir formda denetim edebildiler.
Bunun gelecekteki araştırma ve teknolojiler için çok büyük tesirleri var. Bir elektronun dalga fonksiyonunun biçimini denetim edebilmek hayli yararlı olabilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.