Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Defa Bir Elektronun Geometrik Haritası Çıkarıldı

İlk Defa Bir Elektronun Geometrik Haritası Çıkarıldı
0
139

makaleci

FD Üye
Etkileşim
8
F-D Coin
73
ilk-defa-bir-elektronun-geometrik-haritasi-cikarildi-1558774164.png

Sıkışmış elektronlar, bir atoma bağlı elektronlar üzere davranırlar ve sınırlı yanlarda kalırlar. Araştırmacılar, bir spektroskop kullanarak kuvvet seviyelerini kuantum noktasında belirleyerek değişen güç ve yönelimde manyetik yerde nasıl davrandıklarını gözlemlediler. Bu da araştırmacıların, kuantum noktasındaki bir elektronun dalga fonksiyonunun formunu hesaplamasına ve bir nanometreden daha küçük ölçeklere indirmesini sağladı. 

Basel Üniversitesi’nden fizikçi Daniel Loss, “Basitçe, bir elektronun birinci defa neye benzediğini göstermek için bu usulü kullanabiliriz” dedi fakat tek yaptıkları bu değildi. Elektrik yerini düzenleyerek, elektron hareketinin formunu değiştirip, dönüşlerini hassas bir formda denetim edebildiler. 

electron-geometry_1024.jpg

Bunun gelecekteki araştırma ve teknolojiler için çok büyük tesirleri var. Bir elektronun dalga fonksiyonunun biçimini denetim edebilmek hayli yararlı olabilir. 

858,507Konular
982,856Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt