iltasyazilim
FD Üye
İlk Deneyim Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
*1 adet orta boy soğan
*2 adet orta boy havuç
*2 adet patates(küçük boy kullandım ben)
*1 5 su bardağı Kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber ve kırmızı biber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1, 5 litre su
Sosu İçin ;
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
İlk Deneyim Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Soğanı küp küp doğruyoruz ve tencereye sıvı yağı,soğanları ekleyip, orta ateşte hafif kavrulana kadar karıştırıyoruz Soğanlarımız pişerken patatesleri ve havuçları (ne çok küçük ne çok büyük olacak şekilde) küp küp doğrayıp, salçamızla beraber pişmekte olan soğana ekliyoruz ve *biraz karıştırıp, kapağı kapatıyoruz
Sıcak suyu pişmekte olan yemeğimize ekliyoruz Bir 1015 dakika havucun ve patatesin yumuşaması için pişiriyoruz Tuzu ve baharatları ekliyoruz Pişmekte olan yemeğe mercimekleri ekleyip,pişmeye bırakıyoruz (Ara ara yemeğimizi kontrol edelim, pişerken suyu çektiğinde dibinin tutma olasılığı var çünkü )
Suyu biterse 15 bardak su ekleyelim Daha sonra blenderdan geçiriyoruz, çok yoğun bir kıvamı olabilir, 12 bardak sıcak su eklemek yeterli olacaktır Kısık ateşte pişerken bir başka ocakta küçük tavada sosu hazırlıyoruz
Tereyağını tavaya koyuyoruz, biraz eridikten sonra kırmızı toz biberimizi ekleyip, karıştırıyoruz ve hazıııııırrrrr !!!
Yemeğimizi tabağa dökelim, üstüne de sosumuzu ekleyelim AFİYET OLSUN*
*1 adet orta boy soğan
*2 adet orta boy havuç
*2 adet patates(küçük boy kullandım ben)
*1 5 su bardağı Kırmızı mercimek
*1 yemek kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı karabiber ve kırmızı biber
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı salça
*1, 5 litre su
Sosu İçin ;
*1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
*1, 5 yemek kaşığı tereyağı
İlk Deneyim Kırmızı Mercimek Çorbası Tarifi Yapılışı
Soğanı küp küp doğruyoruz ve tencereye sıvı yağı,soğanları ekleyip, orta ateşte hafif kavrulana kadar karıştırıyoruz Soğanlarımız pişerken patatesleri ve havuçları (ne çok küçük ne çok büyük olacak şekilde) küp küp doğrayıp, salçamızla beraber pişmekte olan soğana ekliyoruz ve *biraz karıştırıp, kapağı kapatıyoruz
Sıcak suyu pişmekte olan yemeğimize ekliyoruz Bir 1015 dakika havucun ve patatesin yumuşaması için pişiriyoruz Tuzu ve baharatları ekliyoruz Pişmekte olan yemeğe mercimekleri ekleyip,pişmeye bırakıyoruz (Ara ara yemeğimizi kontrol edelim, pişerken suyu çektiğinde dibinin tutma olasılığı var çünkü )
Suyu biterse 15 bardak su ekleyelim Daha sonra blenderdan geçiriyoruz, çok yoğun bir kıvamı olabilir, 12 bardak sıcak su eklemek yeterli olacaktır Kısık ateşte pişerken bir başka ocakta küçük tavada sosu hazırlıyoruz
Tereyağını tavaya koyuyoruz, biraz eridikten sonra kırmızı toz biberimizi ekleyip, karıştırıyoruz ve hazıııııırrrrr !!!
Yemeğimizi tabağa dökelim, üstüne de sosumuzu ekleyelim AFİYET OLSUN*