Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Okul Nerede Ve Nasıl Açıldı?

İlk Okul Nerede Ve Nasıl Açıldı?

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Hepimiz biliriz Okul,insanların, özellikle çocukların ve gençlerin eğitimi için çözülmüş, onların öğrenim gerçekleştirmek nedeniyle bir araya geldiği bir yerdir

Bu tanımlamadan iki gerçek ortaya çıkmaktadır: Okul kayıtlı bir yerdir Bir defada ansızın artı çocuğun(veya gencin) eğitim gördüğü,öğrenim yaptığı bir kurumdur

Çağdaş okulların geçmişi eski Yunanistan ve Roma ’ya kadar uzanmaktadır Ama eski Yunanistan ’da bile,öğretim üyelerinin çocuklara bir bir ders verdikleri bir dönem vardı Söz konusu okullarda, çocukların,gençlerin topluca ders aldıkları “derslik diye bir yer yoktu

Daha sonraları,eski Yunan bilgeleri,filozofları kayıtlı çevrelerde yerleştiler Ders tahsis etmek nedeniyle dolaşmaktan vazgeçtiler Şimdiki anlamıyla okula yakın kurumlar açtılar Büyük Yunan Filozofa Eflatun,devamlı olarak üç,dört yıllık süreyle, kurslar halinde ders verdiği bir yer kurup,bunu “Akademi diye isimlendirdi

Bu “okul, daha ziyade askeri amaçlarla geçitler, gövde eğitimi egzersizleri yapılan jimnazyum ’daydı Bir vakit sonra, Aristo da, halka açık başka bir jimnazyum olan “liseum da kendi okulunu açtı Nitekim okul karşılığı Almanca “gymnasium, Fransızca “lycee deyimi ve İskoç dilinden kökenli “academy, Eflatun ve Aristo ’nun açtığı kuruluşlardan gelmektedir

Sahiden,bu okulların ikisi de modern okullara benzemekten uzaktı Tartışmaların yapıldığı, bazen de konferanslar, hatta söyleşiler halinde ders bahşedilen yerlerdi 250 yılında, Yunanlılar gramerin tüm gençlere öğretilmesi gereken bir konu olduğunu düşündülerGramer okulları açıldı Bir Takım ülkelerdeki “gramer olculu “diye tanımlanan orta öğrenim okulları da buradan gelmektedir

Sonradan Yunanlıların etkisinde kalan Romalılar, çağdaş okullara daha çok benzer okullar kurdular Bir Roma okulunda, çocuklar erken uyanırlar, tanıdık olmayan bir dil öğrenirler ve iyi tutum,örnek yurttaş olma dersleri alırlardı Başarısızlıkları,hal ve gidişlerindeki ahenksizlik,öğretim üyelerine itaatsizlik de kamçıyla cezalandırılırdı

*

858,506Konular
983,085Mesajlar
33,115Kullanıcılar
smrnr16Son üye
Üst Alt