Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlk ve orta okullar için flaş karar

İlk ve orta okullar için flaş karar
0
57

teknoloji

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
83
Milli%2DEgitim%2DBakani%2DSelcuk%2Dilk%2Dicraatini%2Dacikladi%2D207751%2Ejpg

Ulusal Eğitim Temel Kanunu'nda yapılan değişiklikle, öğretmenlerin müsaadeleri ve tatilleri düzenlendi. Buna göre öğretmenler, yaz tatili içinde aralıksız 2 ay müsaadeli olacak fakat bu 2 aylık müsaade müddetlerine dokunulmadan kalan tatil vakitlerinde yönetmelikte saptanacak meslekle ilgili çalışmalara katılmakla yükümlü olacaklar.

Rehberlik öğretmenleri; tercih danışmanlığı, alan ve ders seçimi, öğrenci tanılama sürecine bağlı olarak yapılacak çalışmalarda muhtaçlık duyulması halinde müsaade ve tatil devirlerinde de görevlendirilebilecek. Bu durumda rehberlik öğretmenlerinin müsaadeleri bir aydan az olamayacak.

İlçe, vilayet yahut ülke genelinde genel hayatı etkileyen salgın hastalık, doğal afet, elverişsiz hava şartları üzere nedenlerle eğitim öğretim faaliyetinin 2 haftadan fazla müddetle yapılamaması halinde uygulanacak telafi programlarının ders yılı içinde tamamlanamadığı durumlarda, yaz tatilinde yapılacak eğitim ve öğretim faaliyetleri nedeniyle Ulusal Eğitim Bakanlığınca öğretmenlerin müsaadeleri kısaltılabilecek. Bu durumda öğretmenlerin müsaadeleri bir aydan az olamayacak.

Kendilerine ikinci vazife olarak okul/kurum yöneticiliği verilenler ve yüz yüze eğitim yapılmayan eğitim kurumlarında vazifeli öğretmenler ile Bakanlık merkez teşkilatı ve il/ilçe ulusal eğitim müdürlüklerinde görevlendirilen (yöneticilik dahil) öğretmenler, yıllık müsaadelerini Devlet Memurları Kanunu kararlarına nazaran kullanacak

858,496Konular
981,669Mesajlar
29,742Kullanıcılar
yakshaSon üye
Üst Alt