Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlk Yardım Haftası

İlk Yardım Haftası

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ilk Takviye Haftası,
ilk takviye haftası nezaman

birincil takviye haftası mayıs ayının birincil haftasıdır
ilkyardım, hasta veya zarar görmüş kişiye, daha önemli bir tıbbi takviye uygulanmadan önce yapılan ilk bakımdır İlkyardımın amacı, durumun kötüleşmesini durdurmak için etkin olarak müdahale etmek, hayat desteği sağlamak, yaralının etkili tedavisini başlatmak, zararı en üye indirmek ve yaşam kaybını önlemektir İlkyardım tıbbi bakımın bir alternatifi değildir Fakat ilkyardım eğitimi bölge kişiler, durumu ve aciliyetin derecesini tayin etme ve profesyonel tıbbi takviye ulaşana kadar yapılabilecek en dürüst şeyleri tespit yeterliliğine sahiptir

Yaralanmanın, ölüm olaylarının dördüncü belli başlı nedeni olduğu düşünülürse, ilkyardım eğitiminin gerekli olduğu fazla açıktır Düşmeler en sık rastlanan yaralanma sebebidir Ancak trafik kazaları en ölümcül olanıdır Yaralanma ölümlerinin %22si trafik kazaları sonucu oluşmaktadır

İlkyardım analiz ve araştırmayla başlar Bir yaralıya yaklaşmadan önce olay uygun, zarar görmüş ve kurtarıcının hayatını tehlikeye atabilecek faktörlerin önlenmesi gerekir sonra yapılan ilk inceleme, yaralının hayatını kurtaracak işlemlerin anında uygulanmasının gerekip gerekmediğini belirler *

858,496Konular
981,654Mesajlar
29,725Kullanıcılar
Üst Alt