Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlk Yardım İlkeleri Nelerdir

İlk Yardım İlkeleri Nelerdir
0
104

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Temel İlkyardım İlkeleri Nelerdir
İlk Yardım İlkeleri

Olayın meydana geldiği yer oncelikle incelenmelidir

Başta kendimizin ve daha sonra hastanın can guvenliğini koruyacak bir konuma sahip olmalıyız

Acilen bir ambulans cağırmalıyız cağıramıyorsak başkalarından ambulans cağırmalarını istemeliyiz

Etraftaki paniği yatıştırmak adına cevremizdekileri rahatlacak bir acıklama yapıp ilk yardım konusunda bilgili olduğumuzu olabildiğince hızlı ve guzel bir dille etrafımızdakilere anlatmalıyız, olay mahalinde ilk yardım konusunda bizden daha bilgili birileri varsa ilk yardım mudahalesini kendisine bırakıp yardımcı konuma gecmeliyiz

Soğuk kanlı olmamız gerekir, ve etrafımızdakilere davranışlarımızla bunu aşılamalıyız

Zamanın cok onemli olduğu bu durumlarda hastaya uygulayacağımız mudahale şeklini ve hastayı hızlı bir şekilde değerlendirmeliyiz

Hemen akabinde gereken mudahaleyi yapmalıyız

Bilgili olmadığımız konuda bilincsizce mudahalede bulunmaktan kacınmalıyız

Hasta ile sakin ve kendisini rahatlacak bir ses tonu ile konuşmaya calışmalıyız

Son olarak olay yerine intikal eden sağlık ekiplerine hızlı ve doğru bilgiyi aktarıp hastayı sağlık ekiplerine aktarmalıyız

858,496Konular
981,704Mesajlar
29,777Kullanıcılar
veybekSon üye
Üst Alt