Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlk Yardım Yonetmeliği

İlk Yardım Yonetmeliği
0
68

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
2019 İlk Yardım Yonetmeliği
İlk Yardım Yonetmeliği Nedir?

İLKYARDIM YONETMELİĞİ
BİRİNCİ BOLUM

Amac, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amac

Madde 1 Bu yonetmeliğin amacı: Fertlerin ve toplumun temel sağlık bilgisinin artırılması, ilkyardım bilgi ve becerisinin toplumun her bireyine oğretilmesi, her kamu ozel kurum ve kuruluşunda personel sayılarına gore ilkyardımcı bulundurulması, bu doğrultuda eğitici eğitmeni, ilkyardım eğitmeni yetiştirecek ve ilkyardım eğitimi duzenleyecek kuruluş ve merkezlerin acılış, işleyiş ve denetimi ile ilgili usul ve esasları duzenlemektir

Kapsam

Madde 2 Bu Yonetmelik; eğitici eğitmeni, ilkyardım eğitmeni yetiştirecek ve ilkyardım eğitimi duzenleyerek sertifika verecek ve bu eğitimi alacak olan butun kamu ve kuruluşlarını, gercek kişileri, ozel hukuk tuzel kişileri iktisadilik esaslarına ve ozel hukuk hukumlerine gore calışan kamu kurum ve kuruluşlarını kapsar

Dayanak

Madde 3 Bu Yonetmelik; 3359 sayılı Sağlık Hizmetleri Temel Kanununun 9 uncu maddesinin (c) bendi, 181 sayılı Sağlık Bakanlığının Teşkilat ve Gorevleri Hakkında Kanun Hukmunde Kararnamenin 9 uncu maddesinin (a) bendi ve 43 uncu maddesine ve 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununun 179 uncu maddesine dayanılarak hazırlanmıştır

İlkyardım yonetmeliğinin devamı

858,475Konular
981,251Mesajlar
29,551Kullanıcılar
Üst Alt