Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Ilk Yardim

Ilk Yardim
0
48

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
Ilk Yardim Çantanin kolay ya da detayli olmasi, kullanacak kisinin tibbi bilgisine ve bir saglik kurumundan ne kadar uzakta olduguna tarafından degisir Sehir merkezinde oturan bir kisinin ihtiyaçlari daha azken, dagda kamp yapanlarinki daha fazladir Evde kullanilan ilkyardim çantalarinda çoğunlukla küçük yaniklar, minik kesikler, siyriklar, böcek sokmalari, burkulmalar, incinmeler, kolay agri ve atesin tedavisi için zorunlu malzemeler bulunur Gezi ilkyardim çantalarinda ise, tibbi yardimin gecikebilecegi düsünülerek yukaridakilere ilave olarak; kesikler, kiriklar, midebagirsak problemleri, deri problemleri, alerjiler için gereksinim duyulabilecek tibbi araç gereç yer almalidir Çanta olusturulurken, elden geldigince kolay olmasina özen gösterilmelidir Su geçirmez, basit bir çanta bütün isinizi görecektir Pahali, gösterisli çantalara bosuna para verilmemelidir Birkaç gözü olan bir çanta, malzemelerin gruplanarak saklanmasina yardimci olacaktir Iyi bir çanta olusturmanin yaninda, onu nasil kullanacagini anlamak de önemlidir Bunun için konut halkinin ilkyardim konusunda temel egitimi almasi gerekir Egitim lafi gözünüzü korkutmasin; bunun için düzenlenen kurslardan, bilen bir kisiden ya da en azindan kitaplardan yararlanilabilir Ilkyardimda uyarı edilmesi gereken temel kural; yardim edeyim derken hastaya hasar vermemektir Yani, yaniga dis macunu sürülmemesi gerektigi ve yaraya tütünün yerinde olmadigi bilinmelidir Düzenlenen çanta eksilen, eskiyen veya yipranan malzemenin degistirilmesi için yilda asgari iki kere yoklama edilmelidir Konut çantasinda olmasi gerekenler Evde kullanima uygun bir ilkyardim çantasi için ihtiyaçlarinizin tümünü büyük bir eczaneden saglayabilirsiniz Bir konut çantasi; * Yapiskan rulo bant * Rulo sargi bezi * Kendinden ilaçli ufak bere bandi * Yaralari örtmek veya temizlemek için mikropsuz kare gaz bezi (10 cmx10 cm) * Burkulma ve incinmelerde kullanilmak üzere 5, 7 ve 10 cm'lik elastik bandaj * Üçgen sargı; havlu, örtü ya da turnike olarak kullanilmak üzere * Kasinti ve böcek sokmalarinda kullanilmak üzere, sprey ya da losyon anestetikler * Alerjik reaksiyonlar için tablet ya da surup antiallerjik ilaçlar * Ince lastik elenler * Yaralari arındırmak için antiseptik solüsyonlar * Yaralara sürülmek üzere antibiyotikli kremler * Yanik ve yaralarda yapismayan, yagli tül bandaj * Mikroplu atiklari düzenlemek için torba * Çengelli igne; bandajlari diretmek için * Makas * Kiymiklari çikarmak için cimbiz  

858,496Konular
981,670Mesajlar
29,756Kullanıcılar
Üst Alt