Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlköğretim Haftası Bilgileri

İlköğretim Haftası Bilgileri

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
İlköğretim Haftası Hakkında Bilgiler

İlköğretim Haftası İle İlgili Bilgiler

İlköğretim temel öğrenimdir Yasalarımıza tarafından gerekli ve parasızdır İlköğretim, yedi yaşında başlar ve on beş yaşında biter Sekiz yıldır
Okulların açıldığı hafta ilköğretim okullarımızda İlköğretim Haftası olarak kutlanır çoğunlukla bu hafta, Ulusal Eğitim Bakanlığı'nın radyo, televizyon konuşması ile açılır

Okuma yazma bilmenin önemi üstünde dururlar Aslında, kişi olarak başarılı olmak için en başta okumayı ve yazmayı öğrenmek zorundayız Bilmediklerimizi okuyarak öğreniriz Okuma yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olması düşünülemez

Atatürk'ün özlediği çağdaş medenilik düzeyinin üstüne çıkabilmek, ancak bilgi ile olur Bize hayat boyu zorunlu olan bilgi ve becerilerin temeli ilköğretimde atılır

Atatürk, cumhuriyetin ilanından daha sonra harf devrimini gerçekleştirdi Okunması ve yazılması çok zorlama olan Arap yazısı yerine bugün kullandığımız Türk yazısını getirdi Harf devrimi sonucu, yurdumuzda okuma yazma bilenlerin sayısı artan bir şekilde çoğaldı

İlköğretim okulunun ilk beş yılı ilkokul bölümüdür altıncı yıldan itibaren ortaokul bölümüne devam edilir Öğrenimlerini başarıyla tamamlayanlara sekizinci yılın sonunda diplomaları verilir İlköğretimi tamamlayan öğrenciler, diploma notları göz önüne alınarak Lise ya da dengi okullara kabul edilirler Orta öğrenimini tamamlayanlar sınavlara girerek Yüksek okul ya da üniversitelerde öğrenime başlar Yüksek okullarda ve üniversitelerde öğrenim süresi iki yıldan altı yıla kadar değişmektedir

İlköğretim Haftası'nda çevremize okuma yazmanın gerekliliğini, değerini, önemini anlatmalıyız Öğrenme, iyiyi kötüden, doğruyu yanlıştan ayırmayı sağlar Bilgisiz, eğitimsiz halk müziği daha fazla suç işleme eğilimindedirler genellikle eğitim ve öğretim suç işleme oranını azaltır *

858,496Konular
981,668Mesajlar
29,740Kullanıcılar
Üst Alt