Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İlkoğretim Haftası Bilgileri

İlkoğretim Haftası Bilgileri
0
107

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
İlkoğretim Haftası Hakkında Bilgiler

İlkoğretim Haftası İle İlgili Bilgiler

İlkoğretim temel oğrenimdir Yasalarımıza gore zorunlu ve parasızdır İlkoğretim, yedi yaşında başlar ve on beş yaşında biter Sekiz yıldır
Okulların acıldığı hafta ilkoğretim okullarımızda İlkoğretim Haftası olarak kutlanır Genel olarak bu hafta, Milli Eğitim Bakanlığı'nın radyo, televizyon konuşması ile acılır

Okuma yazma bilmenin onemi uzerinde dururlar Gercekten, birey olarak başarılı olmak icin en başta okumayı ve yazmayı oğrenmek zorundayız Bilmediklerimizi okuyarak oğreniriz Okuma yazma bilmeyen bir kişinin bilgili olması duşunulemez

Ataturk'un ozlediği cağdaş uygarlık duzeyinin ustune cıkabilmek, ancak bilgi ile olur Bize yaşam boyu gerekli olan bilgi ve becerilerin temeli ilkoğretimde atılır

Ataturk, cumhuriyetin ilanından sonra harf devrimini gercekleştirdi Okunması ve yazılması cok guc olan Arap yazısı yerine bugun kullandığımız Turk yazısını getirdi Harf devrimi sonucu, yurdumuzda okuma yazma bilenlerin sayısı giderek coğaldı

İlkoğretim okulunun ilk beş yılı ilkokul bolumudur altıncı yıldan itibaren ortaokul bolumune devam edilir Oğrenimlerini başarıyla tamamlayanlara sekizinci yılın sonunda diplomaları verilir İlkoğretimi tamamlayan oğrenciler, diploma notları goz onune alınarak Lise veya dengi okullara kabul edilirler Orta oğrenimini tamamlayanlar sınavlara girerek Yuksek okul veya universitelerde oğrenime başlar Yuksek okullarda ve universitelerde oğrenim suresi iki yıldan altı yıla kadar değişmektedir

İlkoğretim Haftası'nda cevremize okuma yazmanın gerekliliğini, değerini, onemini anlatmalıyız Oğrenme, iyiyi kotuden, doğruyu yanlıştan ayırmayı sağlar Bilgisiz, eğitimsiz insanlar daha cok suc işleme eğilimindedirler Genel olarak eğitim ve oğretim suc işleme oranını azaltır

858,475Konular
981,229Mesajlar
29,547Kullanıcılar
sonertSon üye
Üst Alt