Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ilkoğretim haftası neler yapılır

ilkoğretim haftası neler yapılır
0
98

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
ilkoğretim haftasında ne yapılır,ilkoğretim haftasında neler yapılır,ilkoğretim haftasında neler yapılabilir,ilkoğretim haftasında okulda neler yapılır

İlkoğretim haftasında yapılan etkinlikler

Oğrenciler okula gelmeden once sınıflar belirlenir

Her sınıfın kapısına oğrenci listeleri hazırlanır ve asılır

Okula yeni gelen oğrenciler (sınıflar) icin rehberlik birimi ile oryantasyon (tanıtma) programı hazırlanır Program haftanın farklı gunlerine dağıtılır ve hangi sınıf, hangi saatlerde oryantasyona katılacak belirlenir Binaya giriş cıkışlar, sınıflar, birimler, gorevliler ve gorevleri, okul cevresi bu programla oğrencilere tanıtılmış olur (ozellikle anasınıfı 1 sınıflar ve yeni gelen oğrenciler icin uygulanmalıdır)

· Her gun iki sınıf duzeyinde (orneğin 2 sınıflarla 3 sınıflar) etkinlikler yapılır (her zumre kendi etkinliğini belirler, resim calışması, şiir dinletisi, drama gosterisi, spor aktivitesi vs)

· Anasınıfı, 1 ve 6 sınıflar icin tanışma etkinlikleri duzenlenir Oğrencilerin birbirlerini tanımaları sağlanır Oğrenciler icin onceden isim kartları hazırlanır ve hafta boyunca bu kartları takmaları sağlanır

· Sınıf kuralları, oğrenciler tarafından belirlenir; (olumsuz ifadeler kullanılmaz, kısa cumleler tercih edilir) her oğrencinin gorebileceği bir yere asılır

· Oğrenciler okul kurallarından haberdar edilir

· Anasınıfı ve 1 sınıflar icin okulda ilk gunun panosu oluşturularak oğrencilerin fotoğrafları cekilir

· Sınıflarda oğrencilerin sıralara rasgele oturmalarını engellemek icin kura ile yer belirleme oyunu oynanır

· Oğretmenler korosu oluşturulabilir veya başka bir etkinlik belirlenerek oğretmenlerin bunları oğrencilere sunmaları sağlanır

· Okulda alan oyunları duzenlenerek, veliler ve oğrenciler arasında bu oyunlar oynanır

· İlkoğretim Haftası ucurtma şenliği duzenlenir

· Ataturk ve Cocuk konulu fotoğraf sergisi acılabilir (bahce sergisi)

· Okulun bulunduğu mahallede şenlik yuruyuşu yapılır

· İlkoğretim Haftası davetiyeleri hazırlanır

· Okuldan mezun olmuş başarılı kişiler tespit edilerek, acılış torenine davet edilerek onlarla soyleşiler yapılır

· 20192019 Oğretim Yılı acılışı “hatıra koşesi oluşturulur

· Yakın okullar ziyaret edilir, sınıf değiş tokuşu yapılır

· Okullar, diğer okulları torenlerine davet eder

· İlkoğretim Haftası “hatıra duvarı oluşturulur (oğrenciler bu duvarları boyayabilirler)

· Okul bahcesine, uygunsa 20192019 oğretim yılı ağacı dikilir

· “HOŞGELDİNİZ BROŞURU HAZIRLAMAK

Okulun ilk gunu velilere verilmek uzere bir broşur hazırlayın Broşurde kendinizden bahseden bir mektup yer alabilir, oğrencilerden neler beklediğiniz, sınıf kuralları, ev odevi politikası, o yıl yapılacak etkinlikler vb konular yer alabilir Eğer, veliler okula gelemedilerse evlerine mektupla postalayabilirsiniz ya da oğrenci ile eve yollayabilirsiniz

GUNLUK YAZMA FAALİYETİ

Okulun ilk gunu, duyguları kağıda gecirmek icin ideal bir fırsattır Oğrencilere verilebilecek konu başlıkları şunlar olabilir:

1“Bu sabah okula gitmek icin hazırlanırken……hissettim

2“Umarım bu yıl, gecen yıldan daha iyi olur, cunku……………

3“Diğer arkadaşlarımın dediğine gore sınıf …………olacakmış

Bu cumlelere oğretmen, istediği gibi ekler yapabilir, farklı konu başlıkları verebilir

· DUYGU FIRTINASI MEKTUPLARI
1Oğrencilerin bulundukları sınıf (orn 6sınıf) ile ilgili hissettikleri, bu sınıfta neler yapacaklarını duşunduklerini, beklentilerini, bu yılda oğrenecekleri en onemli şeyin ne olacağı konusundaki tahminlerini vb iceren bir mektup yazmaları istenir

2Bu mektupların hepsi toplanır ve yıl sonunda acılmak uzere bir kutuya konur

Ø Oğrenciler, grup calışması yaparak şenlik gunu icin haftanın anlamını ve onemini belirten afişler, pankartlar, posterler, resimler, heykeller, şiirler, kompozisyonlar yazabilirhazırlayabilir Hazırlanan bu calışmalar, şenlik alanının uygun yerlerinde sergilenecektir

Ø Oğrenciler, şenlik gunune kadar şenlik alanı icin (kapalı mekan da olabilir) balonlar, krepon kağıdı, fener vb hazırlayabilir ve bunlarla şenlik alanı suslenebilir

Ø Şenlik alanlarında belirlenen yerlerde okul korosu, folklar ekibi ve tiyatro bolumleri oluşturulabilir

Ø Şenlik alanında yer alacak bolumler arasında şiir okuma, resimheykel, kağıt sanatı, doğaclamadrama gibi bolumler bulunabilir Bu bolumlerde oğrencilerin calışabilmesi icin her turlu olanak sağlanabilir

Ø Şenliklerde yer alacak bolumlerin, oğrencilerin etkin olacağı calışma ve oyunları icermesi gerekmektedir Orneğin, yukarıda sozu gecen bolumlerde aşağıdaki gibi calışma ve oyunlar duzenlenebilir:

a) Şiir bolumunde, oğrenciler şiir yazabilirler veya var olan şiirleri, kendilerini dinleyen gruplara her 10 dakikada bir okuyabilirler ve panoda sergileyebilirler

b) Resim yapma bolumunde, oğrenciler haftanın onemiyle ilgili resimler yapabilirler ve eserlerini bolum yanındaki pano vb bir yere asabilirler

c) Heykel bolumunde, ozellikle kucuk sınıf oğrenciler icin masa, kil ve oyun hamuru hazırlanabilir

d) Drama bolumunde, gunun anlamını gosteren ceşitli drama calışmaları yapılabilir ve oğrencilerin katılımı sağlanabilir

e) Bilinen geleneksel oyunlar (cuval yarışı, kaşıkla yumurta taşıma gibi) ile oğrencilerin kendi yarattıkları oyunları oynamaları ve bu oyunlara tum davetlilerin katılmaları sağlanabilir

İLCE VE BELDELERDE

İlkoğretim Haftası; Kaymakam, Garnizon Komutanı, Belediye Başkanı, İlce Milli Eğitim Muduru, okul mudurleri, oğretmenler, oğrenciler ve diğer yetkililerce il kutlama programları esas alınarak kutlanacaktır

KOYLERDE:

İlkoğretim Haftası; okul muduru, oğretmenler, koy muhtarı, oğrenciler, imam, veliler ve koy halkı ile varsa diğer kamu, kurum ve kuruluş yetkililerince il, ilce ve beldelerdeki kutlama programları esas alınarak kutlanacaktır

DİĞER FAALİYETLER:

1 “İlkoğretim Haftası suresince Milli Eğitim Bakanlığı ve Kultur ve Turizm Bakanlığı yayınevlerince ilkoğretim ve okuloncesi eğitim seviyesine uygun kitaplara ilişkin indirimli satış veya ucretsiz dağıtım kampanyalarının duzenlenmesi sağlanacaktır

2 Hafta suresince cevrede bulunan hayırsever vatandaşların ve Milli Eğitim Vakfı tarafından Sosyal Hizmetler ve Cocuk Esirgeme Kurumu ’ndaki cocuklar ile ekonomik koşulları yetersiz olan oğrencilere hikaye kitabı, roman, defter, kalem, canta ve okul kıyafeti gibi yardımların yapılmasına calışılacaktır

3 Yazılı ve gorsel basında “İlkoğretim Haftasının onemi konusundaki atasozleri ve vecizelerin spotlar şeklinde yayımlanmasına yer verilecek, zorunlu oğrenim cağındaki, ozellikle kız cocuklarının okula devamı konusunda kamuoyu ve veliler aydınlatılacaktır

4 “İlkoğretim Haftası suresince oğrencilere ve oğretmenlere muzelerin ucretsiz ziyarete acılması; tiyatro, okul kıyafetleri, kırtasiye ve kitap satışı yapan yerlerin belli oranda indirim yapmalarının sağlanması icin gerekli tedbirler alınacak ve bu konuda ilgili kuruluşların yardımcı olmaları istenecektir

5 “Haydi Kızlar Okula kampanyası ve Anayasa ’mızın 42 maddesi hukmunce; zorunlu oğrenim cağındaki her cocuğun okuma hakkına sahip olduğu, ozellikle kırsal kesimdeki kız cocuklarının okula devamlarını sağlamak amacıyla; mulki amirler, diğer yetkililer ve sivil toplum kuruluşlarının organizasyonunda hafta boyunca il, ilce ve koylerdeki her turlu yerel imkanlar kullanılarak, ev ziyaretleri yapılıp kız oğrencilerinin kayıtlarının yapılması sağlanacak, tanıtım kampanyaları yapılacaktır

6 “Eğitime %100 Destek kampanyasında hayırseverlerin verdikleri destekler halka anlatılarak, desteklerin devamı yonunde aydınlatıcı konuşmaları istenecek; destek veren tum hayırseverlerin torenlerde en iyi şekilde onurlandırılmaları sağlanacaktır

858,467Konular
981,174Mesajlar
29,538Kullanıcılar
buraksenSon üye
Üst Alt