Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

ilköğretim haftası tiyatro

ilköğretim haftası tiyatro

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
ilköğretim haftası tiyatro oyunu,ilköğretim haftasıyla ilgili tiyatro,ilköğretim haftası tiyatro metni,ilköğretim haftası hakkında tiyatro,ilköğretim haftası ile ilgili tiyatro

AYŞE ’NİN KARARI

OYUNCULAR:
Anlatıcı
Ayşe
Fena düşünce
İyi akıl

ANLATICI İyi günler sevgili öğrenci arkadaşlar Hepiniz güzel geldiniz eğitim öğretim yılı bu hafta başladı Hepinize hayırlı şanslı olsun Büyük bir istekle, arzuyla, hevesle okulunuza geldiniz Pek yok mi arkadaşlar Sizler okulunuzu çok seviyorsunuz Çünkü ben okumalıyım, data öğrenmeliyim, Ülkeme, milletime ve tüm insanlığa yararlı olacak bir şeyler yapmalıyım diye düşündünüz, karar verdiniz ve geldiniz Ne hoş Ama arkadaşımız Ayşe okula gitmek konusunda henüz karar verememiş Ne yapacağını bilemiyor Haydi bakalım defalarca birlikte izleyelim Ayşe nasıl bir karara varacak
AYŞE Okullar açıldı, cümbür cemaat okula gidiyor Fakat ben ne yapacağımı bilemiyorum İçimden bir ses diyor ancak:
İYİ HAFIZA (Ayşe ’nin arkasında Sahneye çıkar) Ayşe, ben senin içindeki iyi düşünceyim Hiç vakit geçirmeden dürüst okuluna git, hadi
FENA ZIHIN: (Kahkaha atarak Ayşe ’nin peşinde sahneye fırlar) Ayşeee, ben senin içindeki kötü düşünceyim Okula gitmene hiç lüzum yok Ayşe Vaktini boşa harcama mektep sana bir şey kazandırmaz
AYŞE Bu iki hafıza aralarında kaldım Acaba ne yapmalıyım?
KD Sen benim sözümü dinle, al çantanı eline git hadi Öğretmenlerin, arkadaşların seni bekliyorlar Hem okula gitmek vaktini israf etmek değildir Belli Başlı okula gitmezsen zamanını boşuna geçirmiş olursun
ANLATICI: Evet işte böyle arkadaşlar Gelin bizler Ayşe ’ye muavin olalım Ayşe okula gitsin mi yoksa gitmesin mi siz söyleyin
A Peki, madem arkadaşlarım istiyor o halde okula gidiyorum
İD Aferin Ayşe, aferin sana
KD (Fırlar) Hayır, hayır Ayşe gitme okula gitme Bol bol televizyon bakmak varken, güzel hoş oynamak varken okulda sıkılmaya ne lüzum var Gel beni dinle vazgeç bu işten git oyna sokaklarda oyna Ayşee
İD Aklını başına al Ayşe Okul insanın canının sıkıldığı bir yer yok ama Arkadaşlarınla, öğretmenlerinle birlikte elde etmek, bilgi öğrenmek canını sıkan şeyler değil, tam tersi seni çok mutlu edecek işlerdir Hem yaz tatili boyunca bol bol oynamadın mı? Derslerini bitirdikten sonradan gene oynarsın Haydi benim dediğime uy, okulunu koş haydi koş
KD Hayır, hayır beni dinle Bırak o çantayı defteri, kitabı bırak Data öğrenmeyiver ne olacak güya
A Bırakayım mı dersin gitmesem mi acaba?
İD Olmaz Ayşe, cahillik gibi kötü bir şey yoktur Sen cahil kalacak bir insan değilsin Kitapların, arkadaşların senin en iyi dostlarındır Al kitaplarını git okuluna
KD Ayşe gitme kal burada gitme Kal kal kal Sabahları erken kalkacak, uykusuz kalacaksın Mışıl mışıl uyuyup geç saatlere kadar uzanmak varken ne gerek var gitmeye Mışıl mışıl mışıl mışıl uyuuu uyuuu
İD Uyuyan yok, okuyan, düşünen veri sahibi insanlara ihtiyaç var, Ayşe uyma ona hadi git okuluna haydi
KD Gitme gitme kal kal
İD – Parlak bir gelecek seni bekliyor Durma koş Ayşe koş…
KD Koşma dur Ayşe, koşma yorulursun Okula gitmezsen sana dondurma ısmarlarım Ahmet Amca ’dan simit alırım, yarım litrelik su alırım yeter ancak okula gitme, her istediğini yaparım
İD – Hile onun vaatlerine, sana yalan söylüyor
A Tamamlanmış ikinizin söylediklerini de öyle ala anladım ve kararımı verdim Arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi fazla seviyorum onların yanına gitmek istiyorum
KD – Gitmeeee
A Gidiyorum
İD – Kov içindeki fena düşünceyi Ayşe kov, o senin negatif şeyler yapmanı istiyor
A Haklısın benim kafamı karıştırıp duruyor Değil edeceğim onu( Fena düşünceyi sahneden dışarı çıkarır, değil eder, iyi düşünceyle kucaklaşır) Arkadaşlar kabul ederseniz yanınıza geliyorum *

858,496Konular
981,671Mesajlar
29,757Kullanıcılar
firat118Son üye
Üst Alt