Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

ilkoğretim haftası tiyatro

ilkoğretim haftası tiyatro
0
84

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
87
F-D Coin
0
ilkoğretim haftası tiyatro oyunu,ilkoğretim haftasıyla ilgili tiyatro,ilkoğretim haftası tiyatro metni,ilkoğretim haftası hakkında tiyatro,ilkoğretim haftası ile ilgili tiyatro

AYŞE’NİN KARARI

OYUNCULAR:
Anlatıcı
Ayşe
Kotu duşunce
İyi duşunce

ANLATICI İyi gunler sevgili oğrenci arkadaşlar Hepiniz hoş geldiniz eğitim oğretim yılı bu hafta başladı Hepinize hayırlı uğurlu olsun Buyuk bir istekle, arzuyla, hevesle okulunuza geldiniz Oyle değil mi arkadaşlar Sizler okulunuzu cok seviyorsunuz Cunku ben okumalıyım, bilgi oğrenmeliyim, Ulkeme, milletime ve tum insanlığa yararlı olacak bir şeyler yapmalıyım diye duşundunuz, karar verdiniz ve geldiniz Ne guzel Ancak arkadaşımız Ayşe okula gitmek konusunda henuz karar verememiş Ne yapacağını bilemiyor Haydi bakalım hep birlikte izleyelim Ayşe nasıl bir karara varacak
AYŞE Okullar acıldı, herkes okula gidiyor Ama ben ne yapacağımı bilemiyorum İcimden bir ses diyor ki:
İYİ DUŞUNCE (Ayşe’nin arkasından Sahneye cıkar) Ayşe, ben senin icindeki iyi duşunceyim Hic vakit gecirmeden doğru okuluna git, hadi
KOTU DUŞUNCE: (Kahkaha atarak Ayşe’nin arkasından sahneye fırlar) Ayşeee, ben senin icindeki kotu duşunceyim Okula gitmene hic gerek yok Ayşe Vaktini boşa harcama okul sana bir şey kazandırmaz
AYŞE Bu iki duşunce arasında kaldım Acaba ne yapmalıyım?
KD Sen benim sozumu dinle, al cantanı eline git hadi Oğretmenlerin, arkadaşların seni bekliyorlar Hem okula gitmek vaktini boşa harcamak değildir Asıl okula gitmezsen zamanını boşa gecirmiş olursun
ANLATICI: Evet işte boyle arkadaşlar Gelin bizler Ayşe’ye yardımcı olalım Ayşe okula gitsin mi yoksa gitmesin mi siz soyleyin
A Peki, madem arkadaşlarım istiyor o halde okula gidiyorum
İD Aferin Ayşe, aferin sana
KD (Fırlar) Hayır, hayır Ayşe gitme okula gitme Bol bol televizyon seyretmek varken, guzel guzel oynamak varken okulda sıkılmaya ne gerek var Gel beni dinle vazgec bu işten git oyna sokaklarda oyna Ayşee
İD Aklını başına al Ayşe Okul insanın canının sıkıldığı bir yer değil ki Arkadaşlarınla, oğretmenlerinle birlikte olmak, bilgi oğrenmek canını sıkan şeyler değil, tam tersi seni cok mutlu edecek işlerdir Hem yaz tatili boyunca bol bol oynamadın mı? Derslerini bitirdikten sonra gene oynarsın Haydi benim dediğime uy, okulunu koş haydi koş
KD Hayır, hayır beni dinle Bırak o cantayı defteri, kitabı bırak Bilgi oğrenmeyiver ne olacak sanki
A Bırakayım mı dersin gitmesem mi acaba?
İD Olmaz Ayşe, bilgisizlik gibi kotu bir şey yoktur Sen cahil kalacak bir insan değilsin Kitapların, arkadaşların senin en iyi dostlarındır Al kitaplarını git okuluna
KD Ayşe gitme kal burada gitme Kal kal kal Sabahları erken kalkacak, uykusuz kalacaksın Mışıl mışıl uyuyup gec saatlere kadar yatmak varken ne gerek var gitmeye Mışıl mışıl mışıl mışıl uyuuu uyuuu
İD Uyuyan değil, okuyan, duşunen bilgi sahibi insanlara ihtiyac var, Ayşe uyma ona hadi git okuluna haydi
KD Gitme gitme kal kal
İD – Aydınlık bir gelecek seni bekliyor Durma koş Ayşe koş…
KD Koşma dur Ayşe, koşma yorulursun Okula gitmezsen sana dondurma ısmarlarım Ahmet Amca’dan simit alırım, yarım litrelik su alırım yeter ki okula gitme, her istediğini yaparım
İD – Aldanma onun vaatlerine, sana yalan soyluyor
A Tamam ikinizin soylediklerini de pek ala anladım ve kararımı verdim Arkadaşlarımı ve oğretmenlerimi cok seviyorum onların yanına gitmek istiyorum
KD – Gitmeeee
A Gidiyorum
İD – Kov icindeki kotu duşunceyi Ayşe kov, o senin olumsuz şeyler yapmanı istiyor
A Haklısın benim kafamı karıştırıp duruyor Yok edeceğim onu( Kotu duşunceyi sahneden dışarı cıkarır, yok eder, iyi duşunceyle kucaklaşır) Arkadaşlar kabul ederseniz yanınıza geliyorum

858,498Konular
982,028Mesajlar
30,009Kullanıcılar
hshahzjxhstzSon üye
Üst Alt