Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İlköğretim Kayıtları Yarın Son

İlköğretim Kayıtları Yarın Son
0
110

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
61
Okul kayıtları yarın sona eriyor! İlköğretim okullarına 1 Haziran 2008 tarihinde başlayan tescil başvuruları yarın sona eriyor

Sınavsız öğrenci alan liselere kayıt başvuruları ise 1 Ağustos 2008 Cuma günü başlayacak

İlköğretim okullarına tescil başvurusu internet üzerinden gerçekleştiriliyor İnternet üzerinden kayıt uygulaması, adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre öğrencilerin, velilerin ikametlerine en yakın okullara yerleştirilmesini başlıca alıyor Bu çerçevede veliler, internet aracılığıyla Ulusal Eğitim Bakanlığının web sitesinden form doldurarak kayıt başvurusu yapabiliyor Velilerin başvuruları değerlendirildikten daha sonra öğrenciler ikametgahlarına en yakın okula yerleştiriliyor Öğrencilerin hangi okullara yerleştirildiği listelerle duyuru ediliyor Öğrencilerin kesin kayıt işlemleri, duyuru edilen bu listelere kadar mektep müdürlüklerince gerçekleştiriliyor

Okullar, kayıt esnasında velilerden bağışadı aşağıda zorla para alamayacak

ORTAÖĞRETİME KAYITLAR

Ortaöğretimde sınavla öğrenci alan fen ve anadolu liseleri dışındaki liselere kayıt başvuruları 1 Ağustos 2008 tarihinde başlayacak Ortaöğretimde geçen sene 16 ilde pilot kullanım olarak başlatılan etescilsistemi bu sene Türkiye geneline yaygınlaştırıldı Türkiye'deki sınavla öğrenci alan liseler dışındaki bütün liselere arşiv internet üzerinden gerçekleştirilecek

Liselere internet üzerinden kayıtlarda da ilköğretim okullarındaki yöntem izlenecek Bu çerçevede il ve ilçelerde kurulan öğrenci koyma komisyonlarıher okulun tescil bölgesini ve kontenjanını belirleyecek Belirlenen tescil bölgeleri okul müdürlüklerine bildirilecek Mektep müdürlükleri, kontenjanlarındaki öğrenci sayısı değin tescil yapacak Girilen kontenjanlar milli eğitim müdürlüklerinden izlenecek

Liselere tescil başvuruları 29 Ağustosa değin sürecek
*

858,506Konular
983,038Mesajlar
33,108Kullanıcılar
nikosa123Son üye
Üst Alt