nicebayan
FD Üye
- Katılım
- Ara 24, 2016
- Mesajlar
- 94,678
- Etkileşim
- 2
- Puan
- 38
- Yaş
- 36
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 90
Akdeniz Üniversitesi Tıp*Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof Dr*Sema Akman, çocuklara öğle yemeği menülerine ilave olarak sebze, meyve ve yoğurt*takviyesi yapmanın önemine göze çarpan ederek, Yani çocuklarımıza harçlık verip* ’Kantinden simit ye, ekmek arası döner ye ’ çağırmak çocuğun sadece karnını doyurur*ama besin sağlamazdedi
Prof Dr Sema Akman, yaptığı açıklamada, eğitimöğretim*yılının başlamasıyla çocukların beslenme alışkanlıklarının da daha önemli ayla*geldiğini açıklama etti
Akman, çocukluk çağındaki içten beslenmenin dinç bir çoğunluk için*de kayda değer olduğunu bildirdi Esas öldürücü hastalıklardan korunmak için dinç*beslenmenin şart olduğunu bildiren Akman, Basit gıda önerileriyle esas*bazı hastalıklardan kaçınma imkanı vardırdiye konuştu
Çocukların özellikle sabahleyin kahvaltısı yapmasının önemine dikkat çekici eden*Akman, sabahları kahvaltı yapmamak veya yetkisiz kahvaltı yapmanın bir fazla*risk içerdiğini kaydetti Çoğaltma, gelişme çağındaki çocuklarda kahvaltının*yetersiz yapılmasının performans düşüklüğüne niçin olabildiğini söyleyen Prof*Dr Akman, hem, anemi, tansiyon, alerji sorunları, astım ve kanser gibi*rahatsızlıkların da ortaya çıkabileceğini aktardı
Sema Akman, mektep saatlerindeki beslenme alışkanlıklarının da manâlı*olduğunu, çocukların bu saat diliminde ağırlıklı olarak ekmek arası bazı et*ürünleri tükettiklerini kaydetti Çocukların bu saatlerde ayrı besinleri*almasının çoğalma ve gelişmeleri açısından çok önemli olduğuna sinyâl eden Akman,*anne babalara, çocuklarının öğle yemeğinde tüketmeleri için ilave gıdalar*hazırlamalarını önerdi Prof Dr Akman, şöyle konuştu: Etin yoğun tüketildiği öğünlerde bu öğünü dengeleyecek sebze yoksa,*yoğun şekilde asit üretilmekte, kandaki asit yükselmekte, bu, süre içinde gövde*kadar dengelense de bu dengesizliğin etkisiyle sütun kanserinden böbrek taşı*ve yüksek tansiyona kadar çoğu tehlike de beraberinde gelmektedir Bunun için*çocuklarımıza öğle yemeği menülerine ilave olarak sebze, meyve, yoğurt takviyesi*yapmalıyız Yani çocuklarımıza harçlık verip ’Kantinden simit ye, ekmek arası*döner ye ’ çağrıda bulunmak çocuğun yalnızca karnını doyurur, ama gıda sağlamaz
EK YİYECEKLERİ TÜKETİP TÜKETMEDİĞİ TEFTIŞ EDİLMELİ
Çocuklar için hazırlanan ek yiyeceklerin tüketilip tüketilmediğinin*kontrolünün de şart olduğuna dikkati çeken Prof Dr Akman, reklamların etkisiyle*çocukların hazırlanmış gıda tüketmeye eğilimli olabileceğine değindi Ebeveynin*çocuklarına sağlıklı beslenmenin önemini anlatmasının da manâlı olduğunu anlatan*Akman, çocuğun öğününde bir elma yiyerek iyi bir harekette bulunduğunu bilmesi ve*bu konuda özendirme edilmesi gerektiğini aktardı
Sema Akman, çocukların kuşkusuz gazlı içecek tüketmemesi gerektiğini*belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:Bugün ABD, okullarda gazlı içeceklerin satılmasını yasaklamıştır*Bunları üreten, tüm dünyaya satan ülke, okullarda satılmasını yasaklarken, bizim*okullarımızda böyle bir yasak yoktur Çocuklar gazlı içecekleri yoğun miktarda*tükettikleri vakit bekleyen tehlikelerin en basiti diş çürüğü, artan bir şekilde ağırlaşan*etkileri boşboğaz kalori alımıyla birlikte görülen obezite, yoğun karbondioksit*alımıyla diyabet ve böbrek taşıdır
Prof Dr Sema Akman, yaptığı açıklamada, eğitimöğretim*yılının başlamasıyla çocukların beslenme alışkanlıklarının da daha önemli ayla*geldiğini açıklama etti
Akman, çocukluk çağındaki içten beslenmenin dinç bir çoğunluk için*de kayda değer olduğunu bildirdi Esas öldürücü hastalıklardan korunmak için dinç*beslenmenin şart olduğunu bildiren Akman, Basit gıda önerileriyle esas*bazı hastalıklardan kaçınma imkanı vardırdiye konuştu
Çocukların özellikle sabahleyin kahvaltısı yapmasının önemine dikkat çekici eden*Akman, sabahları kahvaltı yapmamak veya yetkisiz kahvaltı yapmanın bir fazla*risk içerdiğini kaydetti Çoğaltma, gelişme çağındaki çocuklarda kahvaltının*yetersiz yapılmasının performans düşüklüğüne niçin olabildiğini söyleyen Prof*Dr Akman, hem, anemi, tansiyon, alerji sorunları, astım ve kanser gibi*rahatsızlıkların da ortaya çıkabileceğini aktardı
Sema Akman, mektep saatlerindeki beslenme alışkanlıklarının da manâlı*olduğunu, çocukların bu saat diliminde ağırlıklı olarak ekmek arası bazı et*ürünleri tükettiklerini kaydetti Çocukların bu saatlerde ayrı besinleri*almasının çoğalma ve gelişmeleri açısından çok önemli olduğuna sinyâl eden Akman,*anne babalara, çocuklarının öğle yemeğinde tüketmeleri için ilave gıdalar*hazırlamalarını önerdi Prof Dr Akman, şöyle konuştu: Etin yoğun tüketildiği öğünlerde bu öğünü dengeleyecek sebze yoksa,*yoğun şekilde asit üretilmekte, kandaki asit yükselmekte, bu, süre içinde gövde*kadar dengelense de bu dengesizliğin etkisiyle sütun kanserinden böbrek taşı*ve yüksek tansiyona kadar çoğu tehlike de beraberinde gelmektedir Bunun için*çocuklarımıza öğle yemeği menülerine ilave olarak sebze, meyve, yoğurt takviyesi*yapmalıyız Yani çocuklarımıza harçlık verip ’Kantinden simit ye, ekmek arası*döner ye ’ çağrıda bulunmak çocuğun yalnızca karnını doyurur, ama gıda sağlamaz
EK YİYECEKLERİ TÜKETİP TÜKETMEDİĞİ TEFTIŞ EDİLMELİ
Çocuklar için hazırlanan ek yiyeceklerin tüketilip tüketilmediğinin*kontrolünün de şart olduğuna dikkati çeken Prof Dr Akman, reklamların etkisiyle*çocukların hazırlanmış gıda tüketmeye eğilimli olabileceğine değindi Ebeveynin*çocuklarına sağlıklı beslenmenin önemini anlatmasının da manâlı olduğunu anlatan*Akman, çocuğun öğününde bir elma yiyerek iyi bir harekette bulunduğunu bilmesi ve*bu konuda özendirme edilmesi gerektiğini aktardı
Sema Akman, çocukların kuşkusuz gazlı içecek tüketmemesi gerektiğini*belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:Bugün ABD, okullarda gazlı içeceklerin satılmasını yasaklamıştır*Bunları üreten, tüm dünyaya satan ülke, okullarda satılmasını yasaklarken, bizim*okullarımızda böyle bir yasak yoktur Çocuklar gazlı içecekleri yoğun miktarda*tükettikleri vakit bekleyen tehlikelerin en basiti diş çürüğü, artan bir şekilde ağırlaşan*etkileri boşboğaz kalori alımıyla birlikte görülen obezite, yoğun karbondioksit*alımıyla diyabet ve böbrek taşıdır