iltasyazilim
FD Üye
İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
*6 *adet orta boy patlıcan
*3 adet soğan
*4 adet domates
*7 yeşil biber
*4*diş sarımsak
*1 adet et bulyon
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı*domates salçası
*4 kaşık sıvı yağı
*Tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*Su
Kızartmak için:
*Yeterince zeytin yağı
Üzerini süslemek için:
*1 adet domates
*2 adet sivri biber
İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı Bugün de sebze severlere *güzel bir tarifim varİmam Bayıldı tarifiBu tarife imamın bayılıp bayılmadığını bilmem ama ben bu tarife bayıldığımı söyleye bilirimPatlıcanla soğanın birbiriyle uyumu harika lezzet oluşturuyorŞimdi bu tarifi beraber yapalım
Önce *patlıcanların sap kısımlarını kısaltıp kenarlarındaki yeşillikleri alın alacalı soyun Üzerini örtecek kadar tuzlu suda onbeş*dakika bekleterek acısını çıkarın* Kızgın zeytin yağın da kızartıp küçük bir tepsiye yada borcama yerleştirin Ortasında bıçakla boylamasına çizin kaşıkla açın Şimdi iç harcımızı yapalım Soğanları piyazlık doğrayalım biraz tuzla birlikte dört*çorba kaşığı sıvı*yağında sararıncaya kadar kavuralım Üzerine doğranmış sarımsakları ilave ederek üç *dakika daha kavuralım Biberleri ince ince kıyalım tavaya ekleyelim kavuralım Domateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın* domatesleri tavaya koyun*Tuzunu, baharatını ayarlayın et bulyonu atın tatlandırın Domates suyunu çekinceye kadar pişirin Maydanozu da ince ince kıyın tavaya ilave edin karıştırın *ateşten alın Hazırladığınız harcı patlıcan*adeti kadar paylaştırın sonra kaşıkla açtığımız patlıcanlara doldurun*üzerine domatesleri elma dilimi gibi dilimleyin biberleri ikiye bölün birer adet koyun süsleyin Bir su*bardağı suyu domates salçasıyla karıştırın tepsiye dökün Fırını önceden 180 derecede ısıtın tepsiyi fırına koyun yaklaşık yirmi*dakika fırınlayın Fırını kapatın kapalı halde tepsinin içinde 10 dakika demlenmeye*bırakın Yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun
*6 *adet orta boy patlıcan
*3 adet soğan
*4 adet domates
*7 yeşil biber
*4*diş sarımsak
*1 adet et bulyon
*1 tutam maydanoz
*1 yemek kaşığı*domates salçası
*4 kaşık sıvı yağı
*Tuz
*1 çay kaşığı karabiber
*Su
Kızartmak için:
*Yeterince zeytin yağı
Üzerini süslemek için:
*1 adet domates
*2 adet sivri biber
İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı Bugün de sebze severlere *güzel bir tarifim varİmam Bayıldı tarifiBu tarife imamın bayılıp bayılmadığını bilmem ama ben bu tarife bayıldığımı söyleye bilirimPatlıcanla soğanın birbiriyle uyumu harika lezzet oluşturuyorŞimdi bu tarifi beraber yapalım
Önce *patlıcanların sap kısımlarını kısaltıp kenarlarındaki yeşillikleri alın alacalı soyun Üzerini örtecek kadar tuzlu suda onbeş*dakika bekleterek acısını çıkarın* Kızgın zeytin yağın da kızartıp küçük bir tepsiye yada borcama yerleştirin Ortasında bıçakla boylamasına çizin kaşıkla açın Şimdi iç harcımızı yapalım Soğanları piyazlık doğrayalım biraz tuzla birlikte dört*çorba kaşığı sıvı*yağında sararıncaya kadar kavuralım Üzerine doğranmış sarımsakları ilave ederek üç *dakika daha kavuralım Biberleri ince ince kıyalım tavaya ekleyelim kavuralım Domateslerin kabuklarını soyun küp küp doğrayın* domatesleri tavaya koyun*Tuzunu, baharatını ayarlayın et bulyonu atın tatlandırın Domates suyunu çekinceye kadar pişirin Maydanozu da ince ince kıyın tavaya ilave edin karıştırın *ateşten alın Hazırladığınız harcı patlıcan*adeti kadar paylaştırın sonra kaşıkla açtığımız patlıcanlara doldurun*üzerine domatesleri elma dilimi gibi dilimleyin biberleri ikiye bölün birer adet koyun süsleyin Bir su*bardağı suyu domates salçasıyla karıştırın tepsiye dökün Fırını önceden 180 derecede ısıtın tepsiyi fırına koyun yaklaşık yirmi*dakika fırınlayın Fırını kapatın kapalı halde tepsinin içinde 10 dakika demlenmeye*bırakın Yemeğimiz servise hazır Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.