iltasyazilim
FD Üye
Malzemeler :
5 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
3 yeşil biber ( doğranmış)
3 diş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağ
1 kesme şeker
½ demet maydanoz
Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyup uç kısımlarında 2 'şer cm kalacak şekilde ortalarından bıçakla yarın Tuzlu suda yarım saat bekletin
Bir tavada yağı kızdırın Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra tavaya atıp kızartın Kızaran patlıcanları çıkarıp geniş bir tencereye yerleştirin
Tavada kalan yağın içine önce soğanları koyup sarartın daha sonra domates, tuz, şeker ve biberleri atın 15 dakika ağır ateşte pişirin Ateşten indirince ince kıyılmış maydanozu ilave edin
Patlıcanları yarık tarafından eşit olarak paylaştırdığınız harçla doldurun 1,5 su bardağı suyu ve harcın suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin Soğuk olarak servis yapın
Afiyet Olsun
5 orta boy patlıcan
3 orta boy soğan
3 iri domates (kabukları soyulup doğranmış)
3 yeşil biber ( doğranmış)
3 diş sarımsak
½ su bardağı zeytinyağ
1 kesme şeker
½ demet maydanoz
Tuz
Hazırlanışı :
Patlıcanları alaca soyup uç kısımlarında 2 'şer cm kalacak şekilde ortalarından bıçakla yarın Tuzlu suda yarım saat bekletin
Bir tavada yağı kızdırın Patlıcanların suyunu iyice sıktıktan sonra tavaya atıp kızartın Kızaran patlıcanları çıkarıp geniş bir tencereye yerleştirin
Tavada kalan yağın içine önce soğanları koyup sarartın daha sonra domates, tuz, şeker ve biberleri atın 15 dakika ağır ateşte pişirin Ateşten indirince ince kıyılmış maydanozu ilave edin
Patlıcanları yarık tarafından eşit olarak paylaştırdığınız harçla doldurun 1,5 su bardağı suyu ve harcın suyunu ilave ederek kısık ateşte pişirin Soğuk olarak servis yapın
Afiyet Olsun