iltasyazilim
FD Üye
İmam Bayıldı Tarifi İçin Malzemeler
*500 gr kıyma
*1 kg patlıcan
*2 orta boy domates
*2 tane biber
*2 orta boy soğan
*Tuz
*Kuru nane
*Pul biber
*Kimyon
İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı
Patlıcanları soyuyoruz güzelce yıkayıp tuzlu suya bastırıyoruz Biraz tuzlu suda kalmaları daha iyi O sırada kıymamızı hazırlayalım Kıymayı bir tavaya koyup kavurmaya başlayalım Biraz rengi değiştikten sonra küçük küçük doğranmış soğanları ilave edelim, biraz daha kavuralım Sonra küçük küçük doğranmış biberleri ekleyelim biraz daha kavuralım Son olarak domatesleri ekleyip suyunu salmasını ve saldığı suyla kısık ateşte tadını almasını bekleyelim Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber, kimyon ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakalım Sonra patlıcanlarımızı derin bir tencereye alıp bol yağda kızartalım ki yağı içine çekmesinler Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarını bıçak yardımıyla yaralım Pişen kıymamızı içine dolduralım bittikten sonra 1 su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı salça ve bir tavuk suyunu karıştıralım ve patlıcanların üstüne dökelim Önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat pişirelim
AFİYET OLSUN
*500 gr kıyma
*1 kg patlıcan
*2 orta boy domates
*2 tane biber
*2 orta boy soğan
*Tuz
*Kuru nane
*Pul biber
*Kimyon
İmam Bayıldı Tarifi Yapılışı
Patlıcanları soyuyoruz güzelce yıkayıp tuzlu suya bastırıyoruz Biraz tuzlu suda kalmaları daha iyi O sırada kıymamızı hazırlayalım Kıymayı bir tavaya koyup kavurmaya başlayalım Biraz rengi değiştikten sonra küçük küçük doğranmış soğanları ilave edelim, biraz daha kavuralım Sonra küçük küçük doğranmış biberleri ekleyelim biraz daha kavuralım Son olarak domatesleri ekleyip suyunu salmasını ve saldığı suyla kısık ateşte tadını almasını bekleyelim Tuz, karabiber, kuru nane, pul biber, kimyon ilave ederek kısık ateşte pişmeye bırakalım Sonra patlıcanlarımızı derin bir tencereye alıp bol yağda kızartalım ki yağı içine çekmesinler Kızaran patlıcanları fırın tepsisine dizip ortalarını bıçak yardımıyla yaralım Pişen kıymamızı içine dolduralım bittikten sonra 1 su bardağı sıcak suyun içine bir tatlı kaşığı salça ve bir tavuk suyunu karıştıralım ve patlıcanların üstüne dökelim Önceden ısıtılmış 200° fırında 1 saat pişirelim
AFİYET OLSUN