Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

imam namazı eksik kıldırırsa cemaat sorumlu mudur?

imam namazı eksik kıldırırsa cemaat sorumlu mudur?
0
234

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
86
F-D Coin
0
İmam Namazı Eksik Kıldırırsa Cemaat Sorumlu mudur?

- Peygamberimiz (a.s.m)’in şöyle buyurduğu rivayet edilir:

“Bir topluluğa/cemaate imamlık yapan kimse Allah’tan korksun/Allah’a karşı gelmekten sakınsın ve kendisinin sorumlu olduğu bir görevi üstelendiğini bilsin. Öyle ki; eğer bu görevini güzelce yerine getirirse, arkasında namaz kılanların -sevaplarından hiçbir şey eksilmeksizin- kazandıkları sevabın bir mislini kazanır. Eğer görevinde noksanlık yaparsa, bu noksanlık kendisine ait olur.” (bk. Mecmau’z-zevaid, 2/66).

- Ukbe b. Amir el-Cueni anlatıyor: Hz. Peygamber (a.s.m)’den şunu işitim:

“Bir cemaate namaz kıldıran kimse, eğer namazı tastamam kıldırırsa, bu hem onun için hem de onlar için mükemmel bir şey olur. Eğer görevini tastamam yerine getirmezse, cemaat için namaz tam olur, fakat kendisi için günah söz konusudur.” (bk. Ahmed b. Hanbel, 4/145, 154; Ebu Davud, salat, 58; bk. Mecmau’z-zevaid, 2/68).

Similar threads

İmam Namazı Yanlış Kıldırırsa ? - Peygamberimiz (a.s.m)'in şöyle buyurduğu rivayet edilir: “Bir topluluğa/cemaate imamlık yapan kimse Allah'tan korksun/Allah'a karşı gelmekten sakınsın ve kendisinin sorumlu olduğu bir görevi üstelendiğini bilsin. öyle ki; eğer bu görevini güzelce yerine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
205
Namazı Cem Etme Vakit namazlarından bazıları cem'-i takdim veya cem'-i te'hir suretinde kılınabilir. Bu aynı zamanda sünnettir. Sahih-i Buhari'de kaydedildiğine göre, Resul-i Ekrem Efendimiz (a.s.m.), Tebük Savaşında namazlarını cem'-i te'hir suretinde kılmıştır. öğle ile ikindiyi, akşamla...
Cevaplar
0
Görüntüleme
172
Cemaatle namaz Sual: Teheccüd namazı kılıyorum Fakat sabah namazına camiye gelemiyorum Bir mahzuru var mıdır? CEVAP Hazreti Ömer, sabah namazında, camide Süleyman isimli bir genci göremeyince, nerede olduğunu sordu Dediler ki: (O, gece pek uyumaz Teheccüd ve benzeri nafile ibadetle meşgul olur...
Cevaplar
0
Görüntüleme
117
Kadının Dini Ve Aklı Konusunda ? önce bu meseleye esas teşkil eden bir hadis-i şerifin mealini okuyalım. Sonra da konuyla ilgili sorulara cevap vermeye çalışalım: Ashab-ı Kiramdan Ebu Said el-Hudri anlatıyor. Bir Ramazan veya Kurban Bayramıydı. Resul-i Ekrem Efendimiz bayram namazlarını...
Cevaplar
0
Görüntüleme
199
Namaz ve Abdest konusunda geniş bilgiyi aşağıdaki adresten temin edebilirsiniz Linkleri sadece kayıtlı üyelerimiz görebilirForumTR üyesi olmak için tıklayınız Teravih namazı Sual: Peygamberimiz teravihi 8 ve 12 rekat kılmıştır 20 rekat nereden çıkarılıyor ki? CEVAP Peygamber efendimiz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
72
858,497Konular
981,907Mesajlar
29,934Kullanıcılar
Üst Alt