iltasyazilim
FD Üye
30 dak Hazırlık: 15 dak | Pişirme: 15 dak | Servis: 6 kişilik
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı Pastacı Kreması
50 gram Çikolata
Adımlar:
Yumurtayı ve şekeri çırpın, vanilya özütünü de ekleyip tekrar çırpın
Un, kakao ve kabartma tozu ekleyip, tekrar çırpın
Kek hamurunu, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dökün ve güzelce yayın
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1012 dakika pişirin
Kek ılındıktan sonra bir su bardağını ıslatarak kekten daireler kesin
Her bir dairenin üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyup sürün, üzerine tekrar kek koyun Kenarlarına da krema sürüp Hindistan cevizine bulayın
Çikolatayı benmari usulü eritin Pastaların üzerini eritilmiş çikolata ve meyve ile süsleyerek servis edin Afiyet olsun!
KAYNAK:İdil Tatari
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı Vanilya Özütü
2 çorba kaşığı kakao
1 su bardağı Pastacı Kreması
50 gram Çikolata
Adımlar:
Yumurtayı ve şekeri çırpın, vanilya özütünü de ekleyip tekrar çırpın
Un, kakao ve kabartma tozu ekleyip, tekrar çırpın
Kek hamurunu, yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine dökün ve güzelce yayın
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 1012 dakika pişirin
Kek ılındıktan sonra bir su bardağını ıslatarak kekten daireler kesin
Her bir dairenin üzerine 1 tatlı kaşığı krema koyup sürün, üzerine tekrar kek koyun Kenarlarına da krema sürüp Hindistan cevizine bulayın
Çikolatayı benmari usulü eritin Pastaların üzerini eritilmiş çikolata ve meyve ile süsleyerek servis edin Afiyet olsun!
KAYNAK:İdil Tatari