Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İmam Zeynel Abidin ’den Dualar…

İmam Zeynel Abidin ’den Dualar…
0
297

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90
h 1Allah ’tan Affetme ve Rahmet Dileme Hakkındaki Duası Allah ’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve benim haramlara olan isteğimi kır; günahlara olan ihtirasımı öldür; beni mü ’min ve müslüman erkek ve kadınlara eziyet etmekten alıkoy
Allah ’ım, yasakladığın halde bana fena bir söz eden, menettiğin halde bana saygısızlık yapan, sonra da benden helallık almadan ölüp giden veya halen hayatta olan kullarına, bana yaptıkları kötülüklerini bağışla; beni incittikleri için onları cezalandırma; hakkımda işledikleri günahları onlara bildirme; benim yüzümden kazandıkları suçlardan nedeniyle onları rüsvay etme Benim, onları böylesine cömertçe affetmemi ve karşılık beklemeden kendilerine verdiğim bu sadakayı, sadaka verenlerin en pak sadakalarından ve sana girişim çabasında olanların en üstün bağlantılarından kıl Onları affetmeme karşılık sen de beni affet; onlar için yalvarışıma karşılık sen de bana acı Böylece fazlınla hepimiz mutluluğu yakalayalım, nimetinle kurtuluşa erişelim
Allah ’ım, Muhammed ve âline salat eyle ve zarar verdiğim veya incittiğim, zulmettiğim veya zulme uğramasına sebep olduğum ve böylece hakkını zayi ettiğim ya da hakkını almasına engel olduğum kullarını bol ihsanınla benden razı et ve eksiksiz olarak katından haklarını ver Daha Sonra da beni, hükmünü gerektirecek durumdan koru, adaletinin gerektirdiği cezadan kurtar Çünkü senin cezalandırmana tahammül edecek, gazabına dayanacak gücüm ve takatım yoktur Eğer beni adalet üzere cezalandıracak olursan, helak olurum; rahmetine bürümeyecek olursan, dertli olurum
Allah ’ım, ey mâbudum, senden bir şey hibe etmeni istiyorum ama, onu belirlemek senden bir şey eksiltmez Senden bir şeyi kaldırmanı istiyorum ama, onu kaldırmak sana zorlama değildir Tanrım, senden nefsimi bana hibe etmeni istiyorum Çünkü sen, onu kendinden bir kötülüğü defetmek veya kendine bir fayda olmak için yaratmadın Onu yarattın oysa, böyle bir şeye gücün olduğunu gösteresin, benzerini yaratabileceğini kanıtlayasın Ve senden taşıması bana çok baskı olan günahlarımı kaldırmanı istiyor, ağırlığı altında ezildiğim sürçmelerime aleyhinde yardımını diliyorum
O halde, Muhammed ve âline salat eyle ve zulmüne rağmen nefsimi bana hibe et (bağışla) ve rahmetinle ağır yükümü kaldır Çünkü şu bir hakiki oysa, rahmetin nice kötülere ulaşmış; affın nice zalimleri kapsamına almıştır O halde, Muhammed ve âline salat eyle ve affetmenle, beni suçluların düştüğü yerden kaldırdığın, günahkârların düştüğü bataklıktan kurtardığın kimselerin örneği kıl Onlar gibi ben de, gazabının esaretinden, adaletinin rehineliğinden kurtulan, affının ve ihsanının azatlısı olayım Tanrım, eğer bunu yapsan, azabını hakkettiğini inkâr etmeyen, cezalandırmanı gerektiren işlerden yandan kendini temize çıkarmayan birine yapmış olursun Tanrım, senden korkusu, sana ümidinden çok olan; kurtuluştan yandan ümitsizliği, kurtuluşa olan ümidinden güçlü olan birine yapmış olursun Ümitsizliği, rahmetine ümidi olmadığından, ümidi de kendini aldattığından değil; kötülüklerinin arasında iyiliklerinin eksik olduğundan ve hiçbir günahı için geçerli mazereti olmadığındandır
Sen ise ey Rabbim; doğruların, rahmetine bakarak aldanmayacağı; günahkârların, gazabına bakarak ümitsizliğe kapılmayacağı yüce Tanrısın oysa, ihsanını kimseden esirgemez, hakkını da kimseden iyice almazsın Anın, tüm anılanlardan yücedir; isimlerin, soyluların onlarla adlandırılmasından fazla daha kutsaldır; nimetlerin tüm yaratıklar için yayılmıştır Şu halde, bütün bunların övgüsü senindir, ey âlemlerin Rabbi

858,465Konular
981,137Mesajlar
29,532Kullanıcılar
Üst Alt