İBB Lideri Ekrem İmamoğlu, kendisiyle birlikte Doğu Karadeniz tipine katılan birtakım gazeteciler üzerinden başlayan tartışmalarla ilgili birinci defa konuştu. İmamoğlu, 'Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, yarın örneğin Abdülkadir Selvi'yi davet etmek istiyorum. Zira beni, iki yıldır bir vazifeli üzere Genel Liderimle arbede ettirme gayretinde bir insan' dedi.
ANKA Haber Ajansı'na konuşan İmamoğlu özetle şunları söyledi:
Burada ne yapılmak istenmiş; kimse buna bakmıyor mesela. Burada ne istenmiş sanki? Amaç neymiş? Ekrem İmamoğlu'nun gayesi aşikâr. Ekrem İmamoğlu’nun sesini İstanbul halkı ismine herkese duyurmak.
Merkez medya dediğimiz alanda bile kelam hakkı verilmiyor. Bugün en bildiğimiz medya kanallarında dahi, tek kelam hakkı verilmiyor. Çıkıyor orada birileri, bizi yerden yere vuruyor, hain ilan ediyor vesaire… Tabiri caizse, hükümetin içindeki kimi kelamım ona üst kimliklerin sözcüleri oluyorlar. Ben de diyorum ki, bu beşerler gelsin, bizi tanısınlar. Ve biz bunu bundan sonra daha da fazla yapacağız.
Bugün Nagehan Hanım gelmiştir, tartışılır; yarın diğer bir ismi davet edeceğim. Ben, birinci yurt içinde yapacağım bir seyahate, örneğin Abdülkadir Selvi'yi davet etmek istiyorum. Zira beni, iki yıldır bir vazifeli üzere Genel Liderimle arbede ettirme uğraşında bir insan. Gelsin bakalım ben o denli biri miyim? Nasıl biriyim? Tanısın, anlasın.
Yok sayarak bir memleket değişmez. Toplumda bu beşerler var. Bir rehabilitasyonu mümkünse, karşılıklı bir diyalogla bunları aşabileceksek, ne keyifli. Ben, bu çabayı gösteririm.
Bu toplum lakin bu türlü güzelleşebilir. Yoksa öbür türlü, bugün şikayetçi olduğumuz bir sürecin tam aksisi bir süreci başlatmış oluruz.