Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İmamoğlu'ndan Bakan Ersoy'a 'Galata Kulesi' yanıtı

İmamoğlu'ndan Bakan Ersoy'a 'Galata Kulesi' yanıtı
0
64

klimaci

FD Üye
Etkileşim
2
F-D Coin
90
Imamoglu%2Dndan%2DCumhurbaskani%2DErdogan%2Da%2Dyanit%2DOturmak%2Dicin%2Dsecilmedim%2D228941%2D20191213152441%2Ejpg

İmamoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un İBB işletmesindeki Galata Kulesi’nin ihaleye çıkarılacağı tarafındaki soruya, “İstanbul ile ilgili bir karar almak istiyorlarsa, alacaklarsa, turizme katkı sunacaklarsa, en büyük paydaşları, en yanlışsız yol arkadaşları İBB'dir. Yani bizimle görüşmekten, konuşmaktan tasa duymasınlar, çekinmesinler. Bizim sıkıntımız; İstanbul turizmi. ‘Bunu alacağız, onu yapacağız’ lafları, tanımları İstanbul için güzel tarifler değil. Bir bakanlığın, bu türlü büyük ve kadim bir kentle ilgili karar alma tekniği de beğenilen bir model değil. Biz hukuksal gayretimizi vereceğiz” cevabını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, Kağıthane Belediyesi ziyaretinin akabinde, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) “26. Meslekte İz Bırakanlar Toplantısı” kapsamında düzenlediği, “Yaşar Kemal’i Anıyoruz” başlıklı panele katıldı.

TGC Genel Sekreteri Sibel Güneş, panel öncesinde İmamoğlu’na, Çemberlitaş’taki Basın Müzesi’ni gezdirdi. Müze seyahatinin akabinde kameraların karşısına geçen İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ait sorularını yanıtladı. İmamoğlu, “Kültür ve Turizm Bakanı, Galata Kulesi'nin İBB işletmesinden alınacağını ve ihaleye çıkarılacağını açıkladı. İBB ile mukavelenin Ocak ayında dolduğunu ve İBB'nin mukaveleyi yenilemediğini de açıkladı? Değerlendirmenizi alabilir miyiz” sorusuna şu karşılığı verdi:

“HUKUKİ HAKLARIMIZ KONUSUNDA DAVAMIZI AÇTIK”

“Öncelikle teknik bilgiyi vereyim; bu mühlet dolduğunda, bir evvelki İBB idaresi ile yapılan yazışmalar sonucu, Büyükşehir Belediyesi bir teşebbüste bulunmamış o vakit diliminde. Lakin o süreçte, Kültür ve Turizm Bakanlığı da bir harekette bulunmamış. Lakin birkaç aydır biz bunu basın yoluyla duyuyoruz. Biz de bu süreçle ilgili hukuksal hakkımızı konusunda davamızı açtık. Bu dava ile ilgili savunma verildi. Artık o savunmaya istinaden, karşı dava ile ilgili süreci arkadaşlarım türel olarak takip ediyorlar. Tabi üzücü olan şu: Sayın Bakan’ın İstanbul ile ilgili sanırım yedinci, sekizinci açıklaması. Farklı alanlarda yahut farklı yerlerle ilgili de açıklamaları oldu. Benim tavsiyem şu: İstanbul kıymetli bir kent, kadim bir kent. İstanbul'un turizmini, kültürünü büyütmek istiyorsak, dünyaya en uygun şeklide servis etmek istiyorsak, geçenlerde takdir ettiğimiz üzere, çok memnun olduğumuz üzere, Sayın Etraf ve Şehircilik Bakanı’nın bizi çağırıp, ‘Hep bir ortada biz zelzele problemini, kentsel dönüşüm sıkıntısını nasıl çözebiliriz’ toplantısını yaptığımızda, kendisini yürekten alkışladığımı, teşekkür ettiğimi, bir kurul kurulup bu kurulun çalışmasının âlâ bir model olacağını tabir ettiğim üzere, Sayın Turizm Bakanı’na da tavsiyede bulunuyorum.”

“BİZİM KEDERİMİZ; İSTANBUL TURİZMİ”

“İstanbul ile ilgili bir karar almak istiyorlarsa, alacaklarsa, turizme katkı sunacaklarsa, en büyük paydaşları, en yanlışsız yol arkadaşları İBB'dir. Yani bizimle görüşmekten, konuşmaktan korku duymasınlar, çekinmesinler. Bizim kederimiz; İstanbul turizmi. İstanbul Turizm Platformu’nu kurarken, nasıl turizme katkı sunacağımızı, geliştirme ortamını dahi düşündüğümüz anda bile kendilerini arayıp, davet ettim. Yazılı olarak da davet ettim. Her toplantımıza davet ettik. Katılmamayı tercih edebilirler ancak İstanbul'da bir mevzu ile ilgili karar alacaklarken, biz bir telefon arasındayız. İstanbul'da turizm ve kültür ile ilgili amaçlar koyacaklarsa da biz İstanbul’dayız. İstedikleri vakit davet edebilirler, biz konuk edebiliriz, konuşabiliriz. ‘Bunu alacağız, onu yapacağız’ lafları, tanımları İstanbul için güzel tarifler değil. Bir bakanlığın, bu türlü büyük ve kadim bir kentle ilgili karar alma tekniği de güzel bir model değil. Biz, türel uğraşımızı vereceğiz.” İmamoğlu, “Galata gündeme gelince Haydarpaşa Garı ihalesi de akıllara geldi. Mahkemeden karar çıktı mı” sorusunu ise, “Henüz çıkmadı. Hukukun bu büyük yanlışı düzelteceğini düşünüyorum. Aslında bir çağrışım yaptı: Mesela bu iki kadim noktanın, Haydarpaşa ve Sirkeci noktasında bu gelişen olaylar olurken, Türkiye'nin kültüründen ve turizminden sorumlu bakanlığın keşke bir yorumu olsaydı örneğin. Lakin biz türel olarak süreci takip ediyoruz” halinde yanıtladı.

858,500Konular
982,396Mesajlar
32,981Kullanıcılar
ilkinsanSon üye
Üst Alt