Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İmamoğlu'ndan Halk Ekmek Açıklaması: 'Yüzde 6 İçin Gürültü Koparılıyor; Arkasında Başka Şeyler Hissediyorum'

İmamoğlu'ndan Halk Ekmek Açıklaması: 'Yüzde 6 İçin Gürültü Koparılıyor; Arkasında Başka Şeyler Hissediyorum'
0
28

morfeus

FD Üye
Etkileşim
4
F-D Coin
139
s-5a0c8693ffa93580bbb69f5aa09b0437896d5e2d.jpg

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği’nin İBB’ye ilişkin Halk Ekmek büfelerini haksız rekabet yarattığı münasebeti ile şikayet etmesine reaksiyon gösterdi. İmamoğlu, “İstanbul'da üretilen ekmeğin yüzde 6'sı Halk Ekmek tarafından üretiliyor. Yüzde 94'ü hâlâ fırınlar tarafından üretiliyor. Yüzde 6 için bu kadar gürültü kopartmanın gerisinde ne yazık ki öteki şeyler hissediyorum" dedi.

İstanbul'un tarihi kara surlarında başlatılan onarım çalışmalarını inceleyen İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, gündemdeki Halk Ekmek tartışmasına ait gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği, ekmeği 1 liraya satan İBB'ye bağlı İstanbul Halk Ekmek'i (İHE) İstanbul Valiliği'ne şikayet etmişti.

Dernek, Halk Ekmek büfelerinin fırıncılar için halksız rekabet yarattığını, ekmeğin siyasete alet edildiğini savunmuş ve 650 Halk Ekmek büfesinin kaldırılmasını istemişti.

İmamoğlu hususla ilgili soru üzerine “Halk ekmek konusunun bu formda konu edilmesinden hüzün duyduğumuzu her ortamda lisana getirdik. Zira günün sonunda yaşanan yoksulluğun izlerini bize hissettiriyor. Çok üzücü. Tümden fırıncıları, üreticileri temsil ettiğini düşünmediğim bir ekip teşebbüsler var” dedi.

"Halkın yanında olmaya devam edeceğiz"

İmamoğlu, İstanbul’da üretilen ekmeğin yüzde 6’sının Halk Ekmek yüzde 94’ünün fırınlar tarafından üretildiğine dikkat çekerek şunları söyledi:

"Yüzde 6 için bu kadar gürültü kopartmanın gerisinde ne yazık ki öteki şeyler hissediyorum. Keder ile de takip ediyorum. Biz gereksinimi olan vatandaşlarımıza Halk Ekmek bünyesinde neredeyse 1.5 milyona çıkmış günlük üretimimizle desteklemeye ve onların yanında olmaya devam edeceğiz. Benim dileğim nedir? Umarım sıfıra insin. Hiç kimse 1 liralık ekmeğe muhtaçlık duymasın, sıfıra insin. Sıfır adet ekmek üretelim. Bu kadar net. Lakin bugünün muhtaçlığı, çözmek zorundayız. Sonuna kadar da bunun tahlili için üretimimize devam edeceğiz."

858,497Konular
982,565Mesajlar
30,310Kullanıcılar
Agony121213Son üye
Üst Alt