Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İmanda yâkin hakkında ayet

0
171

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
90

İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Ölüyü nasıl dirilttiğini bana göster, demişti Rabbi ona: Yahut inanmadın mı? dedi İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması için (görmek istedim), dedi Bunun üzerine Allah: Öyleyse dört tane kuş yakala, onları yanına al, sonradan (kesip parçala), her dağın başına onlardan bir tutam koy Daha Sonra da onları kendine çağır; koşarak sana gelirler Bil oysa Allah azîzdir, hakîmdir, buyurdu
Bakara : 260 *

Similar threads

İmanda yakin hakkında ayet İbrahim Rabbine: Ey Rabbim! Oluyu nasıl dirilttiğini bana goster, demişti Rabbi ona: Yoksa inanmadın mı? dedi İbrahim: Hayır! İnandım, fakat kalbimin mutmain olması icin (gormek istedim), dedi Bunun uzerine Allah: Oyleyse dort tane kuş yakala, onları yanına al...
Cevaplar
0
Görüntüleme
177
İbrahim ( as ) hakkında ayetler bir zamanlar Rabbi İbrahim'i bazı kelimelerle sınamış, onları tam olarak yerine getirince: Ben seni insanlara önder yapacağım, demişti «Soyumdan da (önderler yap, yâ Rabbi!) » dedi Allah: Ahdim zalimlere ermez (onlar için laf vermem) buyurdu Bakara : 124 bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
171
Diriliş İle İlgili Ayetler Kuranda Diriliş İle İlgili Ayetler DirilişDirilme Hakkında Ayetler Nasıl oluyor da Allah'ı red ediyorsunuz? Oysa ölü iken sizi O diriltti; daha sonra sizi yine öldürecek, tekrar diriltecektir ve daha sonra O'na döndürüleceksiniz (228) Dirilme Diriliş ile ilgili...
Cevaplar
0
Görüntüleme
206
Kur’ânı Kerim’in muhtelif âyetlerinde, Allah’a imanın ardından ahirete iman emredilir (Bk Bakara 262, Tevbe 945 vb) Onun bir cüz’ü olan yeniden dirilme hatırlatılır (Bk Teğâbün 647) Sarsıcı sahneleriyle hesap gününe işaret edilir (Bk Maide 54) Çünkü imanın aslı gayba inanmaktır Ancak insan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
85
Hzibrahim'in duaları Hzibrahim'in duası Günümüzde milyonlarca insanın hac görevini yerine getirmek için ziyaret ettiği Kabe'yi yapı eden Hz İbrahim, Kuran'da, tek başına bir ümmetolarak tanıtılmaktadır O ve oğlu Hz İsmail, bundan binlerce yıl önce, Allah'ın vahyi doğrultusunda insanların...
Cevaplar
0
Görüntüleme
162
858,496Konular
981,666Mesajlar
29,737Kullanıcılar
ey4781Son üye
Üst Alt