Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İmanı Olmayanın Hayrı

İmanı Olmayanın Hayrı

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Cüneydi Bağdadî (ks) bir kış gününde bir mecûsînin kuşlara yem dağıttığını görür ve aralarında şöyle bir konuşma geçer:

Sen hayır yapıyorum diye kendini boşuna aldatıyorsun Allah evvelâ îmanı farz kılmış, geri kalan hayırhasenatı ondan sonra emretmiştir İman etmedikçe senin bu yaptığın iyilik Allah indinde makbule geçmez

Ben de biliyorum kabul olunmıyacağını Fakat Allah bu yaptığımı görmez, bilmez mi? dedi

Elbette görür ve bilir

Öyleyse o da bana yeter, der ve bildiğine devam eder

Aradan zaman geçer Cüneydi Bağdadî Hazretler bir hac mevsiminde Mescidi Haram'ı tavaf ederken bir adamın ellerini açmış Allaha yalvarmakta olduğunu, hatta gözlerinden sel gibi yaşlar akıttığını görür İyice dikkat eder, o zatın karlı bir havada kuşlara yem veren mecûsî olduğunu anlar Tavaftan sonra yanına yaklaşıp hemen kollarından yakalar Mecûsîde onu tanır ve şöyle der:

İşte Allah gördü ve bildi, deyip kelimei şehadet getirip ruhunu oracıkta teslim eder

O anda Cüneydi Bağdadî (ks) Allah tarafından şöyle hitap olunur:

Ya Cüneyd! Sen Beytimi arzu ederek geldin ona kavuştun O ise beni arzu ederek geldi bana kavuştu

Bir mecûsînin bile mubarek bir ayda Allah rızası için hayırda bulunması nelere vesile oluyor

Allah cümlemizin sonunu hayreyleye!

858,497Konular
981,907Mesajlar
29,932Kullanıcılar
rootaizenSon üye
Üst Alt