iltasyazilim
FD Üye
imanın şartı kaçtır?
İmanın şartları AMENTÜ 'de toplanmıştır:
Amentü duasının Türkçe okunuşu şöyledir:
Âmentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rüsülihi vel yevmil ahiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ vel ba'sü ba'del mevti hakkun Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resülühü
Amnentü Açıklaması
Yani, Allah'a, meleklerine, gönderdiği kitaplarına, peygamberlerine, öbür dünya gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna, öldükten sonradan dirilmeye inanıyorum Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed aleyhisselamın da Allah'ın kulu ve son Peygamberi olduğuna şehadet ediyorum
imanın şartı 6 ' dır
Allah'a iman
e iman
Allah'ın kitaplarına iman
Allah'ın peyganberlerine iman
Hayır ve şerrin allahtan olduguna iman
Öldükten sonra dirilmeye iman *
İmanın şartları AMENTÜ 'de toplanmıştır:
Amentü duasının Türkçe okunuşu şöyledir:
Âmentü billahi ve melaiketihi ve kütübihi ve rüsülihi vel yevmil ahiri ve bilkaderi hayrihi ve şerrihi minallahi teâlâ vel ba'sü ba'del mevti hakkun Eşhedü en lâ ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resülühü
Amnentü Açıklaması
Yani, Allah'a, meleklerine, gönderdiği kitaplarına, peygamberlerine, öbür dünya gününe, kadere, hayrın ve şerrin Allah'tan olduğuna, öldükten sonradan dirilmeye inanıyorum Allah'tan başka ilah olmadığına ve Muhammed aleyhisselamın da Allah'ın kulu ve son Peygamberi olduğuna şehadet ediyorum
imanın şartı 6 ' dır
Allah'a iman
e iman
Allah'ın kitaplarına iman
Allah'ın peyganberlerine iman
Hayır ve şerrin allahtan olduguna iman
Öldükten sonra dirilmeye iman *