Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

IMF/Lagarde: AMB Başkanlığı için aday gösterilmekten onur duyuyorum

IMF/Lagarde: AMB Başkanlığı için aday gösterilmekten onur duyuyorum
0
27

tekin

FD Üye
Etkileşim
0
F-D Coin
95
2227686_720x360.jpg

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanlığına aday gösterilmekten onur duyduğunu belirtti.

Lagarde, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin liderleri tarafından AMB Başkanlığına aday gösterilmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Christine Lagarde, "Avrupa Merkez Bankası Başkanlığı için aday gösterilmekten onur duyuyorum. Bunun ışığında, IMF Yönetim Kurulu'nun Etik Komitesi ile görüşerek, adaylığım süresince geçici olarak IMF'deki görevlerimden feragat ediyorum." ifadesini kullandı.

AB liderleri bugün AMB Başkanlığı için IMF Başkanı Lagarde'ı aday göstermişti.

Tüzel kişiliğe sahip bağımsız bir AB organı olan AMB, para birimi olarak euroyu kullanan AB üyesi ülkelerden oluşan Euro Bölgesi'nde fiyat istikrarını sağlamakla görevli.

Frankfurt merkezli kurumun başkanının görev süresi 8 yıl. AMB Başkanlığını mevcut durumda İtalyan Mario Draghi yürütüyor.

Similar threads

UluslararasıPara Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde, Avrupa Merkez Bankası'nın (AMB) direksiyonuna geçmeye hazırlanıyor. Böylelikle, ilk kez bir kadın başkan ilave teşviklere ihtiyaç duyan Euro Bölgesi'nin para politikasını yönetecek. Lagarde, 31 Ekim'de 8 yıllık görev süresi dolacak AMB...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Avrupa Birliği (AB) liderlerinin, Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanlığına Christine Lagarde'ın atanması konusunda mutabık kalmasının ardından, Euro Bölgesi'nde uygulanacak para politikası dikkat çekiyor. AB üyesi ülke liderlerinin, AMB Başkanlığı görevi 31 Ekim tarihinde sona erecek Mario...
Cevaplar
0
Görüntüleme
40
Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Konseyi'nin, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin liderlerinin AMB Başkanlığı'na mevcut Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Christine Lagarde'ın atanması önerisine itirazı olmadığı bildirildi. AMB'den yapılan açıklamada, Yönetim Konseyi'nin bugün toplanarak...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
 Almanya, boş olan Avrupa Merkez Bankası (AMB) Yönetim Kurulu üyeliğine öğretim üyesi Isabel Schnabel'i aday gösterdi. Almanya'da Bakanlar Kurulu, AMB Yönetim Kurulu'nun Alman üyesi Sabine Lautenschlaeger'in görev süresi dolmadan istifa etmesiyle yerine Bonn Üniversitesi Öğretim Üyesi Isabel...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanlığına Bulgar asıllı Kristalina Georgieva seçildi. IMF İcra Kurulu, Georgieva'nın 1 Ekim'den itibaren IMF başkanı olması kararı alındığını açıkladı. Açıklamada, Georgieva'nın görev süresinin 5 yıl olacağı belirtildi. Geleneksel olarak IMF başkanlığına...
Cevaplar
0
Görüntüleme
35
858,496Konular
981,699Mesajlar
29,773Kullanıcılar
LIVELYSon üye
Üst Alt