Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İMKB Nedir?imkb açılımı nedir?

İMKB Nedir?imkb açılımı nedir?
0
200

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
imkb açılımı nedir?
imkb anlamı nedir?
İMKB Nedir?

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası ya da kısaca İMKB , sermaye piyasasında etkinlik belirten banka ve aracı kurumlara gizleme ve takas hizmeti veren kuruluştur bununla birlikte özel bütçesi ve gelir kaynakları olan özerk nitelikli, tüzel kişiliğe sahip bir mesleki kuruluştur

6 Ekim 1983 tarih ve 18183 sayılı Devlete Ait Gazetede yayımlanan Menkul Kıymetler Borsaları Hakkında 91 sayılı KHK, Türkiye'nin sermaye piyasalarını daha etkili hale getirmek perspektifi ile Türkiye'de menkul kıymet alım satım işlemlerinin gerçekleştirilmesine kullanışlı etraf yaratmak amacıyla Türkiye'de menkul kıymetler borsalarının kuruluş esas ve şartlarını düzenlemektedir
6 Ekim 1984 tarih ve 18637 sayılı Devlete Ait Gazete ile yayımlanan Menkul Kıymetler Borsalarının Kuruluş ve Çalışma Esasları Hakkında Yönetmelikile Türkiye'de menkul kıymetler borsalarının kuruluş, egzersiz, denetlenme ve borsada alım satım esasları ile borsa üyelerinin kuruluş, alıştırma ve yükümlülükleri düzenlenmiştir

İMKB, genel kurulca seçilen beş üyeden oluşan bir idare heyeti kadar yönetilir Osman BİRSEN 25 Ekim 1997 tarihinde üçlü kararname ile İMKBye Başkan olarak atanmıştır Yönetim Kurulu'nun diğer dört üyesi, yatırım bankaları, ticari bankalar ve aracı kurumlar edinmek üzere Borsa üyelerini oluşturan üç farklı kategorideki aracı kuruluşları temsilen seçilmektedir

91 sayılı KHK'de öngörülen görevleri yapmak üzere kurulan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası, Sermaye Piyasası Kurulu'nun gözetim ve denetimi altında olan tüzel kişiliği haiz bir ulus kurumudur İMKB çalışma yöntem ve esasları, 19 Şubat 1996 tarih ve 22559 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan İstanbul Menkul Kıymetler Borsası Yönetmeliğinde düzenlenmiştirlarcom

İMKB, bir iş kuruluşu olarak, yatırım ve yeniden yapılanma bankaları, ticari bankalar ve aracı kurumlardan oluşan üyelere sahiptir

İMKB Hisse Senetleri Piyasası'nda dört kesintisiz pazar bulunmaktadır Bunlar; Milli Pazar, İkinci Ulusal Pazar, Yeni Ekonomi Pazarı ve Gözaltı Pazarıdır İMKB Bağ ve Bağ Piyasasında ise Kesin Alım Satım Pazarı, RepoZıt Repo Pazarı ve Gayrimenkul Sertifikaları Pazarı bulunmaktadır

Borsada ortaklık hakkı veya alacaklılık hakkı sağlayan ve Anapara Piyasası Kurulunca menkul kıymet olarak kabul edilen sermaye piyasası araçları işlem görebilmektedir İMKB'de sermaye payı, devlet tahvili ve define bonosu operasyon görmektedir

Yatırımcıları Koruma Fonu'ndan aracı kuruluşların yaptıkları anapara piyasası faaliyetleri nedeniyle müşterilerine karşısında sadece hisse senedi işlemlerinden doğan nakit ödeme ve sermaye payı teslim yükümlülükleri için ödeme yapılabilmektedir *

858,496Konular
981,781Mesajlar
29,852Kullanıcılar
han53Son üye
Üst Alt