Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

İmparator Şarlken'in İmparatorice Isabel'e mektubu

İmparator Şarlken'in İmparatorice Isabel'e mektubu
0
123

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
85
F-D Coin
0
İmparator Şarlken'in Isabel'e mektubu
İmparatorice Isabel'e mektup

Cezayir Kalesi'nin (Penon de Argel) Barbaros tarafından muhasara edildiğini bildiren 8 Mayıs 1529 tarihli mektubunuzu okudum Kalenin problemlerini en acil şekilde giderebilmek amacıyla aldığınız kararları uygun gormekle birlikte, bu kararların daha cabuk ve kesin bir bicimde yerine getirilebilmesini sağlamak icin kararlarınıza ilaveten;

* Cezayir'e yardım ve muhimmat tedarik ederek goturmek uzere atanacak olan kimsenin savaş işlerinden de anlayan Murcia ve Kartagena Savcısı Jorge Ruiz de Alarcon’un olmasına;
* Cezayir'e hareket edecek olan uc yuz tonluk iki geminin yerine, Kartagena’da Kraliyet Donanması hizmetinde gorevli Cenevizli M F Dominico de Fornari’nin toplarla donatılmış karakası ile Cenevizliler'den musadere edilmiş diğer karakanın gitmelerine;
* Karar aldığınız uzere yeterli miktarda malzeme ve muhimmat ile birlikte, Jorge Ruiz’in savaştan anlayan ve iyi tufekci olan 200 askerinin de yukarıda adı gecen iki karaka ile goturulmesine;
* İlk uc yuz tonluk iki gemi icin ayrılan paranın iki karakaya tahsisi ve bu iki karakaca yapılabilecek olan diğer ekstra masrafların bundan duşunulmesine;
* Malaga’da Donanma Genel Levazım Subayı olarak bulunan Bari Başpiskoposu'na, Toledo kentinden Alonso de Baeza vasıtasıyla, donanmamızın masraflarını karşılamak amacıyla gonderilecek olan 35000 dukadan, adı gecen iki karakanın masrafları haric, diğer masraflar icin 7000 dukaya kadar harcama yetkisinin verilmesine;
* Villena Markizliği'nden donanmamız icin asker toplayan C Beltran de la Cueva, Malaga’ya gitmedi ise, Jorge Ruiz tarafından goturulecek olan 200 askerin goturulmeyerek, Jorge Ruiz yerine, Cueva’nın iki karaka ile sefere cıkması ve sonra Rosas’a donmesine;
* Cezayir’e gidecek olan malzeme ve muhimmatın gecikmeksizin taşınması icin gorevlendirilen kişilerin Sizden talimat almalarına ve nihayet,
* Vereceği hizmetler icin Jorge Ruiz’e, tarafınızdan ekstra bir ucret veya harcırah bağlanmasına karar verdim

Aynı şekilde, askerlerin gemiye bindirilmeleri işinin hızlandırılması, donanmamızın mumkun olan en kısa zamanda hareket etmesi, duşmanın donanmamızı gorur gormez Cezayir Kalesi kuşatmasını kaldırmasını sağlamak amacıyla, gelgit dolayısıyla Cezayir rotasında meydana gelen akıntıdan da yararlanarak, bir an once Cezayir'e gidilebilmesi icin, yukarıda adı gecen Malaga’daki Başpiskopos'a ve donanmamızın Genel Kaptanı Kont D Hernando de Andrada’ya da birer mektup yazıyorum

Barselona’da inşa edilmekte olan kadırgaların derhal denize indirilmeleri icin tekrar talimat verdim Tanrı izin verirse, her gun bir kadırga denize indirilebilecektir Kadırgaların tumu veya coğunluğu denize indirildikten sonra ihtiyaclarımıza gore dağıtım yapılıp, onlardan onemli bir bolumu de mutlaka Kartagena’ya gonderilecektir Bu konuda mumkun olan her şeyi yapıp, her turlu gayreti gostererek istediğiniz icraatta bulunabilirsiniz Bu hususta burada (Barselona) ben de her turlu cabayı gostererek bu işlerle meşgul olacak bu amacı gercekleştirmeye calışacağım Tanrı izin verirse, mektubunuzdaki diğer konulan ayrı bir mektupla yanıtlayacağım

Barselona, 12 Mayıs 1529

Ben Kral