Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Imperium Romanum

Imperium Romanum

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
58
Imperium Romanum

Roma bir günde kurulmadı ama oyunu da öyle mi pek belirlenmiş değiliz

Büyük Kasaba simulasyon oyunları Simcity ile başlayan uzun soluklu bir hikaye oyun dünyası için Ama bu türün gelişimi açısından 2006 yılı fazla önemlidir Özellikle Roma eksenli oyunlar için farklı bir önemi var 2006 yılının Civcity:Rome, Glory of the Roman Empire ve Ceasar serisinin en başarılı oyunu Ceasar 4 oyunları ile Roma halkına dağ bayır demeden hizmet ettik, su isteyene şarap , un isteyene ekmek verdik Bu saydığım oyunlarla bundan böyle sadece kent kurmuyor, antik Roma İmparatorluğunu tarihsel olarak canlandırıp, Roma'nın bir günde kurulmadığının şahitliğini yapıyorduk Bütün bunları yaşamış bir oyuncu olarak Imperium Romanum'u gördüğümde içimdeki Sezar olma ricası yeniden alevlendi ve büyük bir hevesle başladım oyuna ama farkettim ama Glory of the Roman Empire ile benzer geliştiricinin elinden çıkmış oyun ilkinin adeta kopyası , geliştirme yalnızca Latince isimle sınırlı kalmış Oyun detaylarına girmeden önce, oyunun vasatı aşamadığını belirteyim Grafikler kimi vakit göze güzel gelsede, artık zamanın dışarıya kalmış kolay dizaynlar, Roma devri kokusunu oyun her tarafında verememesi, fantastik derece sınırlı ordu sahibi olabilmemiz hele bu orduları hareket ettirmenin tam bir eziyete dönüşmesi oyunun eksileri Imperium'dan yeni birşeyler bekliyorsanız, hani daha önce tatmadığınız bir Roma oyunu lezzeti; hayal kırıklığı sizi bekliyor
Imperium'da geniş olarak bir campaign oyunu bulunmuyor Yerine üç öbür oyun tipi var başlangıçta Historyseçeneğinde Roma tarihinden sayfalar görüyoruz Belirtilmiş bir tarihten başlayarak bu zamanda ileri gitmek aracılığıyla bambaşka alan ve zamanlara ait oyunları açıyor Rome in 509 BC, Rome in 146 BC, and Pompeii in 70 BC yıllarından birini seçerek başlıyoruz Bu tarihsel oyun seçeneği Roma'nın doğuş yıllarını en tanınmış şehirleriyle oynamamızı sağlıyor Tarihsel işlem içerisinde ilerledikçe öbür görevler veriliyor ve bizlerde bunları tamamlayıp oyunu bitiriyoruz Bu konuda böylece esneklik tanınmamış maalesef Diğer oyun seçeneğimiz Scenerioda ise Caesarea, Pompeii , Genoa , Odessos, Verona, Venice gibi manâlı Roma İmparatorluğu şehirlerini yönetiyoruz Şehirler karmakarışık olarak basit, orta, zorlama gibi oyun seviyeleri ile düzenlenmiş ve bütün bu Roma şehirleri arasındaki ticaret ilişkisi ise tarihle aynı paralelde üretilmiş Mesela Sparta şehri Thessalonica'ya şarap satıyor, Odessos ise Genoa'dan misket alıyor, tarihtede bu ticari ilişki olduğu düşünülerek uyarlanan bir oyun düzeni belirlenmiş Tekrar tarihe uygun olarak şehirlerin coğrafi yapıları birebir aynı olarak planlanmış(Bunu bilecek değin ne tarih nede jeoloji bilgim var, ben yapımcının yalancısıyım yinede inanmayan arkadaşlar araştırabilir) Son olarak, bence başlıca olarak alınması gereken oyun seçeneği Romedan hayal kırıklığı ile söz etmek istiyorum Oyun açılır açılmaz birşey yapmanıza lüzum kalmadan görevlerin çoğu cilalı lanmış oluyor Bir kaç tık ile geri kalan görevler en fazla 10 dk içinde, en sona kalan Colosseum yapma görevini ise toplamda 15dkiçinde yapıyoruz ve oyunumuzu tamamlıyoruz Üzülerek söylüyorum daha fazlası yok
Imperium'un imal kaynakları ise türün öteki oyunlarıyla aynı Taş, odun, şarap, un, et, bilye, altın ve demir ham maddelerimiz ile ayrıca ticaret yapıyor hemde Roma halkının hizmetine koşuyoruz Bu türe tanıdık olmayan olanlar için azıcık dile getirmek icabında, amacımızın sadece büyük kasaba kurmak değil bununla beraber halka iş bulmak, gerektiğinde para vererek ekonomlerini düzeltmek olduğu anlatmak istiyorum Halkın ihtiyacı demişken oyunun bir öteki özelliği ise Roma vaktinde yaşanan sınıf farkınıda yansıtması Esas olarak dört sınıfa ayrılmış olan halkın istekleride sınıfına tarafından değişiyor Köle sınıfının ricası değil, sadece çalışıyorlar ve slave shelter'larda konaklıyorlar Daha Alçak tabaka genellikle Casa ve Magalia evlerinde, şehrin haricen çoğu imkandan uzakta yaşıyorlar ve başlıca domuztahıl çiftliklerinde çalışıyorlar İstekleri ekmekle sınırlı Orta derslik ise kısmen daha problemli oluyor oyuncuya Domuse evlerinde şehrin içerisinde yaşıyorlar ve fırın, kasap gibi yerlerde çalışan bu sınıfın ekmek, et gibi istekleri oluyor bununla beraber dua etmek için tapınak taleplerini karşılamadığınızda anında bir ayaklanma hareketi oluşuyor
Elitist sınıfımız ise politikacı ve büyük kasaba yönetiminden sorumluluk sahibi halk Villa evlerinde şehrin ortasında yaşayan bu üstün sınıfın istekleri şarap gibi lüks tüketim malları oluyor çoğunlukla karşılanmayan her gereksinim daha sonra problem olarak dönüyor ve bu bazen fazla sıkıcı olabiliyor Mikro yönetim açısından zaman zaman halkın her bireyine tıklayıp ihtiyacı neymiş diye bakıyor sonrada onları memnun etmek için ayaklarının dibine kadar hizmet götürmek zorunda kalıyorsunuz Toplanan bir kaç vatandaş siz ihtiyaçlarını karşılayana değin ayaklanma hareketine girişiyor Benzer şekilde hiçbir sebep yokken şehrin bir kaç noktasında yangın çıkıyor Tedbir olarak prefecture'ler yapmaya başlıyorsunuz lakin bir zaman daha sonra, sayısı şehrinizdeki evlerin yarısına ulaşan bu yapılara rağmen yangın olayları sinir bozucu şekilde devam ediyor ve sizde bu nedenle Roma'nın Neron'u olarak tarih sayfasında yerinizi alıyorsunuz
Savaş, bu türün vazgeçilmez unsurunu oluşturmasada adamakıllı zaman kaybı olarak nitelendirebileceğimiz bir ordu yönetimiyle karşılaşıyoruz Bu hakimiyet zorluğu üstüne birde her birim için öbür bina yerine getirmek zorunda olmanız hem para ayrıca bölge kaybına sebep oluyor Bu şartlar aşağıda piyade,okçu, atlı birliklerinden istediğinizi yapabilirsiniz
Görsel açıdan Imperium gayet güzel grafiklere sahip Glory of the Roman Empire'ın 3D grafik motoru geliştirilerek oyuna dahil edilmiş Kişilik animasyonlarının başarılı olması, gerçekte hoş betimlenen hava koşulları yağmur efekti ayrı bir havavermiş oyuna , rüzgardan savrulan ağaç animasyonları ve öteki çevre efektlerine ilave olarak Antik Roma uygarlığının binalarının ayrıntılı işlenmesi grafik yönünden oyunun 3D motorunu bütünleyici unsurlar
Çoklu oyuncu desteği bulunmamasına karşın, online olarak yüksek skor kıyas özelliği Imperium'un öne çıktığı tek nokta olmuş Ulaştığınız skoru internet yoluyla dünyadaki diğer oyuncularla karşılaştırabiliyorsunuz
Arayüzünün kolay olması sebebiyle bu türle yeni tanışanlar için iyi bir başlangış olsada, içimdeki Sezar'ı her yerde yeniden can vermek için duyduğum heyacanı karşılayamadığı için taktik müptelalarına önereceğim bir üretim sunmamış bize Haemimont Games Yine De daha iyisi gelene dek yaklaşık olarak yapımcının bu kopya oyunuyla süre geçirebiliriz Eğer Roma'ya hayranlıkduyuyorsanız ne oyunun bıktırıcı olması ne de oyuniçi hatalar sizi etkilemeyecektir Roma ve Pompeii şehirleri ile Colosseum size yetecektir

*

858,467Konular
981,167Mesajlar
29,537Kullanıcılar
emirbregaSon üye
Üst Alt