inaniyormusun? İnanıyor musun ? adamın biri her zaman yaptığı gibi saç ve sakal tıraşı edinmek İçin berbere gitti Onunla ilgilenen berberle güzel bir sohbete başladılar Öbür konular üzerinde konuştular Birden Allah ile ilgili konu açıldı Berber: Bak adamım, ben senin söylediğin gibi Allah'ın varlığına inanmıyorum Adam: Peki niçin böyle diyorsun? Berber: Bunu açıklama yapmak fazla kolay Bunu bakmak için dışında çıkmalısın Lütfen bana söyler misin, eğer Allah var olsaydı, bu değin çok sorunlu, huzursuz, hasta insan olur muydu, terkedilmiş çocuklar olur muydu? Allah olsaydı, kimseye acı çektirmez, birbirini üzmezdi Allah olsaydı, bunların olmasına müsade vereceğini sanmıyorum Adam bir lahza durdu ve düşündü, lakin düşüncesiz bir tartışmaya girmek istemediği için cevap vermedi Berber işini bitirdikten sonra adam dışında çıktı Bütün o anda caddede uzun saçlı ve sakallı bir adam gördü Adam bu kadar dağınık göründüğüne tarafından görünürde tıraş olmayalı uzun zaman geçmişti Adam berberin dükkanına geri döndü Adam: Biliyor musun ne var, kendimce berber diye bir şey yok Berber: Bu nasıl olabilir fakat? Ben buradayım ve bir berberim Adam: Hayır, değil çünkü olsaydı, caddede yürüyen uzun saçlı ve sakallı adamlar olmazdı Berber: Hımmm Berber diye bir şey var lakin o halk müziği bana gelmiyorsa, ben ne yapabilirim ama? Adam: Şüphesiz doğru! Püf noktası da bu! Allah var, ve insanlar ona gitmiyorsa, bu gitmeyenlerin tercihi İşte dünyada bu dek fazla acı ve üzüntü olmasının nedeni! alinti