iltasyazilim
FD Üye
İncir Dolması Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo incir
İç harcı için;
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı margarin
*1 avuç dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
*1,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
İncir Dolması Yapımı Tarifi Yapılışı İncirleri ılık suda 2 saat kadar bekletin Daha sonra tencerede yağı eritip unu ekleyin İyice karıştırarak kavurun Rengi dönünce ocaktan alın İçine bir avuç cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra incirlerin alt kısımlarını parmağınızla genişletin Elinizle yada çay kaşığıyla harcı içi alacak şekilde doldurup unlu karışım dökülmeyecek şekilde düzeltip kapatın Uygun bir fırın kabına sapları yukarı gelecek şekilde dizin Şerbet için önce şekeri tencereye dökün Karamelize olana kadar eritin, dikkat edin yanmasın Ara ara karıştırın Şekerin rengi dönüp tamamen eriyince üzerine kaynamış suyu*ilave edin Karıştırıp hemen incirlerin üzerine dökün Isınmış 200 derecelik fırında şerbeti koyulaşıncaya kadar pişirin Ara ara kontrol edin yanmasın Çok özel tariflerimden biridir Yıllardır yaparım, kesinlikle tavsiye ederim Piştikten sonra isteğe göre kaymak ve cevizle servis yapabilirsiniz Afiyet olsun
*Yarım kilo incir
İç harcı için;
*1 su bardağı un
*2 yemek kaşığı margarin
*1 avuç dövülmüş ceviz
Şerbeti için;
*1,5 su bardağı şeker
*2,5 su bardağı su
İncir Dolması Yapımı Tarifi Yapılışı İncirleri ılık suda 2 saat kadar bekletin Daha sonra tencerede yağı eritip unu ekleyin İyice karıştırarak kavurun Rengi dönünce ocaktan alın İçine bir avuç cevizi ekleyin ve soğumaya bırakın Soğuduktan sonra incirlerin alt kısımlarını parmağınızla genişletin Elinizle yada çay kaşığıyla harcı içi alacak şekilde doldurup unlu karışım dökülmeyecek şekilde düzeltip kapatın Uygun bir fırın kabına sapları yukarı gelecek şekilde dizin Şerbet için önce şekeri tencereye dökün Karamelize olana kadar eritin, dikkat edin yanmasın Ara ara karıştırın Şekerin rengi dönüp tamamen eriyince üzerine kaynamış suyu*ilave edin Karıştırıp hemen incirlerin üzerine dökün Isınmış 200 derecelik fırında şerbeti koyulaşıncaya kadar pişirin Ara ara kontrol edin yanmasın Çok özel tariflerimden biridir Yıllardır yaparım, kesinlikle tavsiye ederim Piştikten sonra isteğe göre kaymak ve cevizle servis yapabilirsiniz Afiyet olsun