Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

İncir Dolması

İncir Dolması

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
58
4 kişilik
Hazırlık suresi; 20 dakika + 6 saat ıslatma süresi
Pişirme suresi; 35 dakika
Zorluk derecesi: 2

Malzemeler

İncir Dolması

1 tatlı kaşığı çay yaprağı
375 ml kaynar su
250 gr kuru incir
2 yemek kaşığı kabaca
doğranmış ceviz
2 yemek kaşığı kabaca doğranmış badem
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş portakal kabuğu

Şerbet

60 ml gülsuyu
3 yemek kaşığı bal
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu
3 adet defne yaprağı

180 ml yoğurt (servis için)


İncir Dolması Tarifi

•İncir Dolması: Çay yapraklarıını 23 dakika kaynar suda bekleterek demleyin Çayı orta boy bir kabın içine süzün ve incirleri ekleyin 6 saat süreyle yumuşaması için bekletin
• İncirleri süzün Suyunu da ayrıca bir kenarda bekletin
• Cevizleri, bademleri ve portakal kabuğu rendesini bir kabın içinde karıştırın
• İncirlerin altına keskin bir bıçakla bir kesik atın ve içlerini cevizli karışımla doldurun İncirleri sap kısmı yukarı bakacak şekilde bir fırın kabına yerleştirin
• Fırınınızı 180 derecede ısıtın
• Şerbet: Kenara ayırdığınız çayı, gülsuyunu, balı, limon kabuğu rendesini ve defne yapraklarını küçük bir tencereye koyun Orta ateşte kaynamaya bırakın Kaynamaya başladığında ateşi kısın ve 10 dakika daha hafif hafif kaynatın Sıcak şerbeti incirlerin üzerine dökün İncirleri fırına vererek 20 dakika pişirin
• İncirleri dört servis tabağına bölüştürün Birer yemek kaşığı yoğurt ile beraber servis yapın

 
858,496Konular
982,163Mesajlar
30,105Kullanıcılar
jactellerSon üye
Üst Alt